Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Retailerii petrolieri din tara stabilesc pretul carburantilor?

Retailerii petrolieri din tara stabilesc pretul carburantilor?

Reprezentantii LukOil Romania au declarat Agentiei NewsIn ca inspectiile inopinate derulate de Consiliul Concurentei la sediile principalilor agenti economici de pe piata petrolului vizeaza posibile intelegeri intre aceste companii in stabilirea pretului carburantilor.

"A fost destul de bizar acest control. Nici Procuratura nu vine asa cum a venit acum Consiliul Concurentei. Ei nu ne-au spus care este motivul pentru care au demarat aceste inspectii, insa este pentru prima data cand vin inopinat. Au mai venit in 2005 si deodata brusc in 2009", a declarat pentru NewsIn directorul general adjunct al LukOil Romania, Andrei Chirilescu.

Acesta a spus ca documentele comerciale cerute de autoritatea de concurenta au legatura cel mai probabil cu faptul ca ar exista suspiciunea ca intre retailerii petrolieri din tara (Petrom, Rompetrol, LukOil, MOL, OMV) ar face intelegeri la stabilirea pretului carburantilor.

"Oricum, documentele pe care ei le-au cerut le mai aveau deja. Noi suntem cu toate in regula, dar totdeauna a existat suspiciune la sectorul petrolier ca retailerii se inteleg intre ei", a mai spus Andrei Chirilescu.


Consiliul Concurentei (CC) a anuntat, joi, ca inspectorii autoritatii romane de concurenta au efectuat inspectii inopinate la sediile principalilor agenti economici de pe piata petrolului, pe care o investigheaza din anul 2005.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1521 ori
Citeste mai multe desprelukoil concurenta companii pret carburanti