Pretul petrolului a scazut. Cand se va ieftini benzina?

Sambata, 07 Mai 2011, ora 12:39
1780 citiri
Pretul petrolului a scazut. Cand se va ieftini benzina?

Pretul barilului de petrol, cu livrare in luna iunie, a scazut cu 3,86 de dolari, ajungand la pretul de 95,9 de dolari, potrivit Mediafax.

 

 

Potrivit analistilor, investitorii se asteapta ca statisticile privind piata fortei de munca din SUA sa fie proaste, fapt care ar avea consecinte asupra pretului la combustibil si produse petroliere, potrivit Gandul.

In cursul zilei de joi, pretul barilului a suferit cea mai mare scadere din aprilie 2009, de 9,44 dolari. Principalul motiv al scaderii pretului barilului au fost perceptiile proaste ale investitorilor cu privire la piata muncii din SUA.

Potrivit unor oficiali americani, cererile de somaj din SUA au crescut la 474.000, cel mai mare nivel din ultimele 8 luni.

Relatia de pret dintre barilul de petrol si costul unui litru de benzina este de 40-50 de bani pentru fiecare 20 de dolari adaugati la pretul barilului de petrol, potrivit reprezentantilor Lukoil.

Prin urmare, preturile la pompa ar putea scadea cu 40-50 de lei, daca vanzatorii de carburanti ar aplica acest mecanism.

Cel mai consumat sortiment de benzina, euro 95 s-ar putea ieftini de la 5,3 la 4,8 lei/litru.

Oficialii companiilor petroliere au subliniat in repetate randuri ca evolutia barilului se reflecta in pretul benzinei la pompa cu o intarziere de 60 de zile, respectiv dupa epuizarea stocurilor curente.

Per total, incepand din februarie pana saptamana trecuta, petrolul s-a scumpit cu 35%. Tendinta actuala, care reiese clar din evolutia celor mai recente cotatii, este insa de depreciere. Printre factorii care au incurajat ieftinirea barilului de petrol se numara si aprecierea dolarului (tendinta aparuta pe piata imediat dupa anuntul privind uciderea lui Osama bin Laden).

#pretul barilului de petrol, #pretul la benzina, #preturile la carburanti, #scade pretul la benzina , #stiri Lukoil