OMV si-a vandut afacerile cu lubrifianti catre Lukoil

Luni, 01 Iulie 2013, ora 14:27
2906 citiri
OMV si-a vandut afacerile cu lubrifianti catre Lukoil

Grupul austriac OMV a anuntat vineri ca a semnat un acord privind vanzarea operatiunilor sale din domeniul lubrifiantilor catre o subsidiara a grupului rus Lukoil, informeaza un comunicat de presa.

Este vorba de entitatea care se ocupa de vanzarea si distributia lubrifiantilor in Europa Centrala si de Est precum si de o uzina de procesare din Austria.

OMV a dat asigurari ca cei 74 de angajati care lucreaza la operatiunile sale din domeniul lubrifiantilor isi vor pastra locurile de munca. Tranzactia ar urma sa se incheie la finele acestui an iar cele doua companii au cazut de acord sa nu dezvaluie care a fost pretul tranzactiei.

"Aceasta tranzactie este pasul urmator in implementarea strategiei noastre de a ne optimiza si simplifica portofoliul in domeniul rafinare si marketing", a declarat Manfred Leitner, responsabil pentru rafinare si marketing in boardul OMV.

OMV si subsidiarele sale, Petrol Ofisi si Petrom, au incheiat deja mai multe vanzari in cadrul acestui program de simplificare a portofoliului. Obiectivul OMV este sa-si transfere accentul dinspre rafinare si marketing spre explorare si productie.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

Lukoil detine patru rafinarii mari pe teritoriul Rusiei si trei in exterior. Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#afaceri lubrifianti OMV, #preluare operatiuni OMV Lukoil, #vanzare lubrifianti Lukoil , #stiri Lukoil