LukOil Romania a inregistrat in 2009 o scadere de 38% a cifrei de afaceri

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 12:21
1512 citiri
LukOil Romania a inregistrat in 2009 o scadere de 38% a cifrei de afaceri

Compania petroliera Lukoil Romania, membra a grupului LukOil din Rusia, a inregistrat in 2009 o scadere de 38% atat a cifrei de afaceri, la 1,3 miliarde dolari, cat si a EBITDA, la 50 milioane dolari, a declarat pentru Agentia NewsIn directorul general al companiei, Constantin Tampiza.

"Cifra de afaceri si EBITDA (veniturile inainte de dobanzi, taxe, deprecieri si amortizari, n.r.) au scazut cu 38% in 2009 fata de cele din 2008, din cauza ca pretul produselor petroliere a scazut. De asemenea, la EBITDA am pierdut 25 milioane dolari, din cauza cursului valutar", a precizat Tampiza.

In 2008, cifra de afaceri a LukOil Romania s-a ridicat la 2,1 miliarde dolari, iar EBITDA la 81 milioane dolari.

Tampiza a adaugat ca pentru 2010 sunt asteptate rezultate similare celor de anul trecut.

Potrivit directorului general al LukOil Romania, vanzarile de carburanti ale companiei pe segmentul retail au scazut in 2009 cu 5%, din cauza crizei.

"Toate ramurile economiei folosesc combustibili. Or, daca acestea au fost afectate de criza, atunci si vanzarile de carburant au suferit", a explicat Tampiza.

De asemenea, investitiile in Romania ale grupului petrolier LukOil din Rusia pentru 2010 se ridica la aproximativ 45 milioane dolari si vor fi directionate catre rafinaria Petrotel-LukOil si catre benzinariile LukOil Romania.

LukOil este o companie petroliera integrata, cu activitati in explorarea, extractia si rafinarea titeiului, precum si in comercializarea produselor petroliere.

Investitiile facute in Romania pe o perioada de 11 ani se ridica la peste jumatate de miliard de dolari. LukOil Romania are o retea de 310 statii de distributie si zece depozite de produse petroliere. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#LukOil, # carburanti, # vanzari, # cifra afaceri , #stiri Lukoil