Lukoil nu este interesat de preluarea Mol

Miercuri, 08 Aprilie 2009, ora 13:43
1583 citiri
Lukoil nu este interesat de preluarea Mol

Grupul Lukoil nu este interesat de preluarea Mol, desi activele petroliere de rafinare din Europa reprezinta interes, daca acestea ar avea un "pret rezonabil", a spus vicepresedintele companiei petroliere rusesti, Leonid Fedun, citat de Bloomberg.

Declaratiile oficialului vin in contextul in care producatorul rus de petrol Surgutneftegaz a anuntat in 30 martie ca va cumpara 21,2% din actiunile MOL din partea companiei austriece OMV, pentru 1,4 milliarde euro.

MOL anuntat miercuri ca nu va plati dividendele pe 2008, iar decizia anterioara pentru reducerea cheltuielilor de capital ii ofera flexibilitate financiara.

Lukoil, cel mai mare producator petrolier din Rusia ce nu se afla sub controlul statului, a raportat primele pierderi din 2001 si a promis ca va reduce cu 40% investitiile anul acesta, ca raspuns la deprecierea rublei si scaderea pretului petrolului.

Grupul a afisat pierderi nete de 1,62 miliarde dolari in al patrulea trimestru din 2008, fata de profitul net de 3,21 miliarde dolari, in aceeasi perioada a anului anterior. Analistii chestionati de Bloomberg asteptau pierderi nete de 1,07 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Lukoil, #motorina, #benzina, #preturi, #carburanti, #omv, #mol , #stiri Lukoil