Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

LukOil, Melrose Resources si Petro Ventures BV, castigatori ai unor perimetre in Marea Neagra

LukOil, Melrose Resources si Petro Ventures BV, castigatori ai unor perimetre in Marea Neagra

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a anuntat, vineri, castigatorii perimetrelor scoase la concesionare pentru explorare petroliera, iar in urma rezultatelor Rundei a X-a au fost atribuite 20 de perimetre, dintre care cinci se afla in platoul continental din Marea Neagra, informeaza Newsin.

Astfel, castigatorii unor perimetre din platoul continental al Marii Negre sunt: LukOil Overseas & Vanco International, pentru perimetrele Rapsodia si Trident, Melrose Resources & Petromar Resources, pentru perimetrele Muridava si Cobalcescu, iar Petro Ventures BV pentru perimetrul Luceafarul.

De asemenea, in urma licitatiei organizata de ANRM, au mai fost concesionate alte 12 perimetre in Depresiunea Panonica societatilorAudax Resources Ltd., Avere Enegrz Inc, Clara Petroleum Ltd., Moesia Oil&Gas PLC, MOL & Expert Petroleum SRL si Universal Premium SA.


In plus, companiei Chevron Romania E&P BV i-au fost concesionate trei perimetre in Dobrogea, la Costinesti, Vama Veche si Adamclisi. Intre companiile mari care licitasera initial, dar care nu au castigat, se numara Petrom, Romgaz, Rompetrol, Repsol, Total sau gigantul ExxonMobil.


Durata acordurilor petroliere este de 30 de ani, cu posibilitate de prelungire de 15 ani in situatia descoperirii si exploatarii unor zacaminte. Acordurile inceteaza la sfarsitul fazei de explorare, dupa 3-10 ani daca rezultatele explorarii sunt negative. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2294 ori
Citeste mai multe despreperimetre marea neagra petrol lukoil merlose