Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amenda de 30 de milioane de euro pentru compania Lukoil, validata de Curtea de Apel

Amenda de 30 de milioane de euro pentru compania Lukoil, validata de Curtea de Apel


Consiliul Concurentei a castigat, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul cu Lukoil pentru amenda data companiei petroliere in ianuarie 2012, au declarat, pentru Agerpres, surse din domeniu.

Compania poate formula recurs in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei, potrivit site-ului Curtii de Apel.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 8 octombrie, ca fiind nefondata, cererea Lukoil de anulare a amenzii de 136 de milioane de lei primita de la Consiliul Concurentei in ianuarie 2012.

La acea data, cele sase mari companii petroliere de pe piata romaneasca (OMV Petrom, OMV Marketing, Rompetrol, Lukoil, MOL si Eni-Agip) au fost amendate pentru ca s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de benzina, ceea ce contravine Legii Concurentei.

Pana acum, Consiliul Concurentei a mai castigat la Curtea de Apel procesele cu Rompetrol, MOL si OMV Marketing, l-a pierdut pe cel cu Eni si mai este in pronuntare cel cu OMV Petrom.

In ceea ce priveste procesul cu OMV Petrom, termenul este 9 octombrie. Pana la ora 15.15, nu existau informatii pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti privind o eventuala decizie in acest caz.

La finele lunii septembrie, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, declara, pentru Agerpres, ca, de regula, companiile care pierd fac recurs la Inalta Curte. "Si noi vom merge mai departe la Inalta Curte in cazul procesului cu Eni", a precizat el.

In total, petrolistii au fost amendati, in ianuarie 2012, cu 880 de milioane de lei, cea mai mare suma din istoria sanctiunilor aplicate de Consiliul Concurentei.

OMV Petrom a primit cea mai mare amenda, respectiv 336 milioane de lei, pentru ca, potrivit autoritatii de concurenta, a fost initiatoarea cartelului.

OMV Marketing, tot din grupul Petrom, a primit o amenda de 137 milioane de lei, Rompetrol - 159 milioane de lei, Lukoil - 136 milioane de lei, MOL - 80 milioane de lei si Agip (Eni) - 12,9 milioane de lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1660 ori