Amenda de 30 de milioane de euro pentru compania Lukoil, validata de Curtea de Apel

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 15:43
1776 citiri
Amenda de 30 de milioane de euro pentru compania Lukoil, validata de Curtea de Apel

Consiliul Concurentei a castigat, la Curtea de Apel Bucuresti, procesul cu Lukoil pentru amenda data companiei petroliere in ianuarie 2012, au declarat, pentru Agerpres, surse din domeniu.

Compania poate formula recurs in termen de 15 zile de la comunicarea deciziei, potrivit site-ului Curtii de Apel.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 8 octombrie, ca fiind nefondata, cererea Lukoil de anulare a amenzii de 136 de milioane de lei primita de la Consiliul Concurentei in ianuarie 2012.

La acea data, cele sase mari companii petroliere de pe piata romaneasca (OMV Petrom, OMV Marketing, Rompetrol, Lukoil, MOL si Eni-Agip) au fost amendate pentru ca s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de benzina, ceea ce contravine Legii Concurentei.

Pana acum, Consiliul Concurentei a mai castigat la Curtea de Apel procesele cu Rompetrol, MOL si OMV Marketing, l-a pierdut pe cel cu Eni si mai este in pronuntare cel cu OMV Petrom.

In ceea ce priveste procesul cu OMV Petrom, termenul este 9 octombrie. Pana la ora 15.15, nu existau informatii pe site-ul Curtii de Apel Bucuresti privind o eventuala decizie in acest caz.

La finele lunii septembrie, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, declara, pentru Agerpres, ca, de regula, companiile care pierd fac recurs la Inalta Curte. "Si noi vom merge mai departe la Inalta Curte in cazul procesului cu Eni", a precizat el.

In total, petrolistii au fost amendati, in ianuarie 2012, cu 880 de milioane de lei, cea mai mare suma din istoria sanctiunilor aplicate de Consiliul Concurentei.

OMV Petrom a primit cea mai mare amenda, respectiv 336 milioane de lei, pentru ca, potrivit autoritatii de concurenta, a fost initiatoarea cartelului.

OMV Marketing, tot din grupul Petrom, a primit o amenda de 137 milioane de lei, Rompetrol - 159 milioane de lei, Lukoil - 136 milioane de lei, MOL - 80 milioane de lei si Agip (Eni) - 12,9 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#amenda lukoil consiliul concurentei, #proces Lukoil Consiliul Concurentei, #proces Lukoil Curtea Apel , #stiri Lukoil