Lukoil si-a dublat profitul in 2017 pana la peste sapte miliarde de dolari

Miercuri, 21 Martie 2018, ora 17:50
2559 citiri
Lukoil si-a dublat profitul in 2017 pana la peste sapte miliarde de dolari
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul petrolier rus Lukoil a raportat miercuri un profit net de 418,8 miliarde ruble (7,26 miliarde dolari) pentru anul 2017, mai mult decat dublu fata de 206,8 miliarde ruble in 2016, ca urmare a efectelor evolutiilor cursului de schimb si a vanzarii companiei miniere Arkhangelskgeoldobycha, informeaza un comunicat de presa al companiei.

De asemenea, profitul operational anual a crescut cu 13,8% pana la nivelul record de 831,6 miliarde ruble in timp ce vanzarile companiei au crescut cu 14% pana la 5.936 miliarde ruble, gratie unui pret mai mare de vanzare a petrolului.

Productia rafinariilor grupului Lukoil a crescut cu 1,8% in anul 2017 pana la 63,5 milioane tone, dintre care 16,3 milioane tone numai in trimestrul patru al anului trecut.

Lukoil este al doilea mare producator de titei din Rusia, cu rezerve dovedite de hidrocarburi care se ridica la aproximativ 1,3% din rezervele globale.

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#profit Lukoil, #afaceri Lukoil , #Profit