Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deprecierea rublei a permis Lukoil sa isi majoreze profitul cu 37% in primul trimestru

Deprecierea rublei a permis Lukoil sa isi majoreze profitul cu 37% in primul trimestru


Grupul Lukoil, al doilea producator de petrol din Rusia, a raportat miercuri o crestere de 37% a profitului atribuibil actionarilor in primul trimestru pana la 149,2 miliarde ruble (2,3 miliarde dolari), gratie cresterii productiei si faptului ca pretul petrolului, calculat in ruble, a fost mai mare decat in perioada similara a anului trecut, informeaza Reuters.

Lukoil a mai informat ca profitul operational a crescut pana la 298,1 miliarde ruble in primul trimestru, de la 219,5 miliarde ruble in primul trimestru al anului trecut, in timp ce vanzarile grupului au crescut cu 13,5% pana la 1.851 miliarde ruble, gratie unor vanzari mai mari de petrol si gaze in afara Rusiei.

In primele trei luni ale acestui an, productia de hidrocarburi a grupului controlat de Vagit Alekperov si Leonid Fedun a atins 2,407 milioane barili echivalent petrol, cu 4,1% mai mare in ritm anual, gratie cresterii productiei externe de gaze naturale.

Tot in primele trei luni ale lui 2019, Lukoil a produs 15,7 milioane tone de produse rafinate la rafinariile sale, cu 4,3% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, gratie unor rate mai mare de utilizare la rafinariile din Nizhny Novgorod, Perm, Bulgaria si Italia. Rafinariile din Europa au produs 5,3 milioane tone de produse rafinate, cu 6,4% mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere. In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1667 ori
Citeste mai multe despreprofit Lukoil pret Lukoil