Mai multi actionari ai FP vor contesta AGA

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 18:32
1242 citiri
Mai multi actionari ai FP vor contesta AGA

Mai multi actionari minoritari ai Fondului Proprietatea vor contesta in instanta adunarea generala de miercuri, sesizand incompatibilitatea unor membri ai noului consiliu de supraveghere, unele inadvertente in bilantul pe 2009 si faptul ca nu au fost informati de retragerea lui Croitoru, informeaza NewsIn.

"O serie de actionari sunt nemultumiti din cauza faptului ca nu au fost informati inaintea adunarii generale de faptul ca Lucian Croitoru si-a retras candidatura. De asemenea, sunt probleme legate de bilantul pe 2009 si de incompatibilitatea unor membri din noul consiliu de supraveghere", a spus Marius Murgu, presedintele Asociatiei Actionarilor Privati la Fondul Proprietatea (AAPFP).

Consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru a anuntat miercuri ca va renunta la candidatura pentru un loc in consiliul de supraveghere al Fondului Proprietatea, functie in care fusese propus de Ministerul de Finante, dar a fost totusi votat de actionari ca membru in consiliu.

"Mi-am retras candidatura pentru consiliul Fondului si am informat si reprezentantii FP. Cand am acceptat acum cateva luni, imi propusesem sa grabim procesul de semnare a contractului cu Franklin Templeton, dar cum s-a facut acest lucru de catre Guvern, eu personal nu mai am niciun obiectiv acolo", a declarat, pentru NewsIn, Lucian Croitoru.

El a pecizat ca i-a informat telefonic pe ministrul finantelor Sebastian Vladescu, pe Gratiela Iordache, actualul presedinte al consiliului de supraveghere al FP, si pe directorul Fondului, Ionut Popescu.

In ceea ce priveste celelate motive ale contestatiei, Marius Mugur a adaugat ca actionarilor minoritari reclama faptul ca ar trebui sa aiba mai multe locuri in consiliu de supraveghere, intrucat detin circa 40% din actiunile FP, iar in actuala structura a consiliului Finantele au sase membri din sapte.

Totodata, problema incompatibilitatii unor membri ai consiliului a fost ridicata de mai multi actionari minoritari, care considera ca in eventuala listare pe BVB reprezentantii din CS trebuie sa respecte anumite criterii, printre care se numara si experienta de minim trei ani pe piata de capital.

Pe de alta parte, Ionut Popescu a spus ca inainte de listare, Fondul ar trebui inregistrat la CNVM, ceea ce inseamna ca vor trebui respectate anumite conditii, Comisia urmand sa decida daca exista o problema de incompatibilitate.

Modificare importantă în Codul Fiscal privind regimul clădirilor. În ce condiții se va putea renova un anumit tip de imobil
Modificare importantă în Codul Fiscal privind regimul clădirilor. În ce condiții se va putea renova un anumit tip de imobil
Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect care propune scutirea de impozit sau taxă pentru clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice care nu au faţada...
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google introduce o nouă funcție pentru promovarea aplicațiilor în Android
Google a lansat o nouă funcție pentru Android, menită să promoveze aplicațiile în afara Play Store-ului. Această funcție a fost prezentată la conferința pentru dezvoltatori Google I/O...
#actionari, #croitoru, #fondul, #proprietatea , #stiri Lucian Croitoru