Lucian Croitoru nu mai vrea in Consiliul de Supraveghere al FP

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 11:56
1135 citiri
Lucian Croitoru nu mai vrea in Consiliul de Supraveghere al FP

Lucian Croitoru si-a retras candidatura pentru alegerea ca membru in Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, considerand ca semnarea contractului cu Franklin Templeton, principalul sau obiectiv in ceea ce priveste FP, a fost indeplinita.

"Scopul meu principal era sa ma asigur ca va fi semnat in cel mai scurt timp contractul cu Franklin Templeton. Guvernul a emis deja o hotarare in acest sens si am decis sa-mi retrag candidatura", a spus Croitoru, precizeaza Mediafax.

Fondul Proprietatea a convocat miercuri, 10 februarie, Adunarea Generala a Actionarilor, pe ordinea de zi aflandu-se si semnarea contractului cu administratorul selectat, Franklin Templeton Investment Management. Compania Franklin Templeton Investments a castigat licitatia pentru administrarea Fondului Proprietatea la inceputul lunii iunie, avand o oferta mai buna decat a concurentului din etapa finala, Morgan Stanley Investment Management.

Compania americana a prelungit cu sase luni, pana pe 9 iunie 2010, valabilitatea ofertei finale pentru administrarea FP, care expira la 6 decembrie.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Obiectivul fondului este obtinerea de profit pentru actionarii sai, prin administrarea judicioasa de active.

Fondul Proprietatea are in portofoliu 88 de societati comerciale. Actionarii Fondului sunt Ministerul Finantelor, cu 59,83% din capitalul social, 75 de persoane juridice - 9,86% si 3.123 de persoane fizice - 30,3%.

 

#croitoru, # consiliu supraveghere, # fp , #stiri Lucian Croitoru