Guvernul Negoita - lista ministrilor

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 10:29
2483 citiri
Guvernul Negoita - lista ministrilor

Premierul desemnat Liviu Negoita a anuntat luni lista de ministri din Guvernul pe care il propune Parlamentului pentru investitura. Cu trei exceptii este acelasi Executiv pe care l-a propus si Lucian Croitoru, in care multe functii importante sunt detinute de membri marcanti ai PD-L.

Iata lista ministrilor Guvernului Negoita:

Daniel Petru Funeriu la Educatie

Vasile Blaga - ministrul Dezvoltarii Regionale si al Turismului

Gabriel Oprea, ministrul Administratiei si Internelor

Gheorghe Pogea la Finante

Anton Cristian Irimie la Sanatate

Radu Berceanu la Transporturi si Comunicatii

Mihai Constantin Seitan la Ministerul Muncii

Valeriu Tabara la Agricultura

Adriean Videanu, la Ministerul Economiei si Comertului

Mihai Stanisoara la Aparare

Catalin Predoiu la Justitie

Bogdan Aurescu la MAE

Sulfina Barbu la Ministerul Mediului

Theodor Paleologu la Ministerul Culturii

"Inaintez lista Parlamentului sperand ca parlamentarii vor da un vot nu neaparat pentru Liviu Negoita, ci pentru un Guvern al Romaniei, cu puteri depline", a subliniat premierul desemnat de Traian Basescu.

Ministrii lui Liviu Negoita sunt sustinuti, potrivit spuselor sale, de catre PD-L si de catre grupul parlamentarilor independenti.

Cateva dintre numele anuntate de Negoita s-au regasit si in zvonurile publicate de presa de luni. Gabriel Oprea, liderul deputatilor independenti, este unul dintre ele.

Dupa ce Guvernul Croitoru a fost respins de Parlament, miercuri 4 noiembrie, cu 250 de voturi impotriva si 189 pentru, presedintele Traian Basescu l-a insarcinat vineri pe Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 si vicepresedintele PD-L, cu formarea unui nou cabinet.

Propunerea a fost o surpriza, la bursa zvonurilor figurand cu totul alte nume, printre care Mihai Tanasescu, Vasile Blaga sau Mugur Isarescu.

Liviu Negoita a anuntat din primele momente ca doreste formarea unui guvern de uniune nationala si i-a invitat la negocieri pe liderii partidelor parlamentare pana luni, cand a anuntat ca va depune la Parlament lista de ministri. Noul premier desemnat a mai declarat ca va prelua programul de guvernare propus de Lucian Croitoru.

Liderii principalelor partide politice, mai putin democrat-liberalii, cum era de asteptat, au anuntat ca refuza orice dialog cu noul premier desemnat si au ramas pe pozitii, propunerea lor fiind in continuare Klaus Johannis.

Presedintele UDMR, Marko Bela, a venit luni dimineata la sediul Guvernului pentru a se intalni cu premierul desemnat, dar a caracterizat acest gest drept unul "de politete", iar la final a spus ca pozitia UDMR a ramas neschimbata. Aceeasi "intalnire din politete" a anuntat ca o va avea si Mircea Geoana, care l-a chemat insa pe Negoita sa-l viziteze, fie la sediul partidului, fie la Senat. Insa Negoita nu a onorat invitatia.

#guvern, #ministrii, #negoita , #stiri Lucian Croitoru