Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au respins luni toate ofertele pentru titluri la un an

Finantele au respins luni toate ofertele pentru titluri la un an

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins, luni, toate ofertele pentru titluri de stat la 12 luni, considerand inacceptabil nivelul randamentului, potrivit datelor bancii centrale, informeaza NewsIn.

Valoarea anuntata initial era de 1 miliard lei, iar bancile au depus cereri de cumparare de 1,289 miliarde lei (300,6 milioane euro).

La sedinta similara din 19 octombrie, MFP a atras numai 221,751 milioane lei (51,7 milioane euro), de 4,5 ori mai putin decat anuntase, pentru care plateste un randament anual mediu de 10%.

Finantele au atras in octombrie numai 2,5 miliarde lei, respectiv 41,7% din suma de 6 miliarde lei propusa initial.

In primele noua luni din acest an MFP a emis in total titluri de stat in lei de aproximativ 55,4 miliarde lei (mai mult de 13 miliarde euro), ceea ce reprezinta de peste patru ori mai mult decat in intregul an 2008.

Deficitul bugetului general consolidat a ajuns la finalul lunii septembrie la 5,04% din produsul intern brut (PIB), potrivit datelor anuntate in programul de guvernare al premierului desemnat Lucian Croitoru, in conditiile in care Fondul Monetar International (FMI) a fixat guvernului o tinta de final de an de 7,3% din PIB.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1019 ori
Citeste mai multe desprefinante randament titluri stat