Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Efectele "forfetarului": pierderi la buget, somaj si companii inchise

Efectele "forfetarului": pierderi la buget, somaj si companii inchise

Introducerea impozitului minim a adus pierderi de 100 de milioane de lei la bugetul de stat, prin generarea a 56.000 de someri, in urma inchiderii a 26.000 de firme cu activitate, potrivit calculelor Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). 

"Potrivit unei evaluari a Comisiei Nationale de Prognoza pe care ne-a prezentat-o ministerul Finantelor acum cateva zile, din cele 112.000 de firme care si-au suspendat activitatea pana in luna septembrie, 26.000 aveau activitate, iar restul nu mai erau active. Din cele 26.000 de firme, 56.000 de salariati si-au pierdul locul de munca", a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Florea Parvu, vicepresedinte al CNIPMMR, informeaza Mediafax.

Potrivit calculelor realizate de acesta, s-a inregistrat o pierdere de 300 de milioane de lei in urma inchiderii acestor firme din neincasarea impozitelor la bugetul de stat.

"Ministerul Finantelor ne-a anuntat ca impozitul minim a adus la buget venituri de 200 de milioane de lei. Deci statul a pierdut de fapt 100 de milioane de lei prin introducerea acestui impozit. Impozitul este nefast pentru mediul economic si credem ca trebuie eliminat, si, chiar daca va fi inlocuit cu impozitul forfetar, nu se va indrepta situatia. Impozitul forfetar va crea si mai mare evaziune fiscala", a precizat Parvu.

In acest context, reprezentantii CNIPMMR, considera inoportuna desfiintarea ministerului pentru intreprinderi mici si mijlocii, din cadrul cabinetului propus de premierul desemnat Lucian Croitoru.

Potrivit propunerii lui Croitoru, ministerul IMM-urilor a fost inclus in cadrul ministerului Economiei.

"Domeniul IMM-urilor are o importanta foarte mare si este cel mai afectat de efectele crizei financiare si economice. Prin desfiintarea ministerului nu se va rezolva problema miilor de firme care s-au inchis in primele noua luni ale anului, ci printr-un minister puternic, cu resurse mai multe. Este o greseala strategica si am trimis scrisoare domnului Croitoru si partidelor politice pentru rezolvarea acestei situatii", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2187 ori
Citeste mai multe desprebuget imm impozit minim pierderi