Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Croitoru: intrarea in ERM2 in 2012 este dificila

Croitoru: intrarea in ERM2 in 2012 este dificila

Intrarea Romaniei in mecanismul european al ratelor de schimb, ERM-2, in 2012 este un lucru extrem de dificil, mai ales ca opinia publica se opune acestui proces care presupune ajustari fiscale, a declarat, joi, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, potrivit Mediafax.

"Este necesara o ajustare fiscala, respectiv prin ajustarea deficitului la 3%. Este un lucru dificil mai ales ca societatea se opune acestui demers prin multiple cai. Este dificil, vorbim de 2012, dar este obligatoriu daca vrem sa adoptam moneda euro in 2015", a spus Croitoru, intr-un seminar pe teme economice.

El a aratat ca pentru acest proces este necesara realizarea mai multor reforme, pe care societate insa nu le vrea.

"Daca nu trec de Parlament (reformele -n.r.) aceste raman pe hartie", a spus Croitoru.

Intrarea in ERM-2, mecanismul european al ratelor de schimb, este etapa premergatoare aderarii la zona euro.

Inainte de a intra in zona euro, o tara trebuie sa respecte criteriile economice incluse in Tratatul de la Maastricht, respectiv sa se afle timp de doi ani in ERM-2, in cadrul caruia moneda nationala sa fluctueze intr-un intervalul de plus-minus 15% fata de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1384 ori
Citeste mai multe despreadoptare croitoru erm2 euro reforme