Croitoru: IMM-urile sunt "vitregite", dar au propria vina

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 18:00
1605 citiri
Croitoru: IMM-urile sunt "vitregite", dar au propria vina

Sectorul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) este "foarte vitregit" in aceasta perioada de criza, dar are mare parte din vina pentru situatia in care se afla, pentru ca s-a bazat in ultimii 20 de ani pe accesarea de fonduri publice, considera Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, citat de Mediafax.

"Cred ca sectorul IMM-urilor este foarte vitregit acum, in perioada de criza, dar in mare masura i se datoreaza aceasta vitregie.

De 20 de ani am fost cu ochii pe acest sector (…).

Toate abordarile legate de stimularea sectorului IMM-urilor in Romania s-au bazat pe accesarea unor resurse din fonduri publice de catre ele", a spus Croitoru la un seminar organizat de CEROPE.

Consilierul guvernatorului BNR considera ca o asemenea abordare nu poate stimula sectorul IMM-urilor.

"Abordarea corecta este cea care vizeaza restructurarea stimulentelor de orice natura, care sa le puna in pozitia de a face afaceri in conditii competive.

Cei care le reprezinta nu s-au ocupat intotdeauna de ce spun ca ar trebui sa se ocupe, ci mai degraba de cum sa se transfere niste fonduri publice catre ele (IMM-uri - n.r.).

Asa nu se poate naste ceva viabil", a continuat Croitoru. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#croitoru, #fonduri, #imm, #publice , #stiri Lucian Croitoru