Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc pregateste noi masuri anticriza

Boc pregateste noi masuri anticriza

Coalitia de guvernamant pregateste un al patrulea program antricriza, printre masuri aflandu-se deducerea la jumatate a TVA la renovarea locuintelor, simplificarea procesului de rambursare a TVA, eliminarea impozitului minim si simplificarea procesului de rambursare a TVA.

Lucian Anghel, economistul-sef al BCR, considera ca scutirea de impozit pe profit, pe o perioada de cinci ani, pentru contribuabilii care realizeaza in Romania o investitie care depaseste 200.000 de euro si creeaza cel putin 25 de locuri de munca este o masura foarte buna, "in conditiile in care statul nu isi permite foarte mult sa faca investitii din cauza costurilor sociale mari".

In ceea ce priveste deducerea de 50% din TVA aferenta lucrarilor de renovare sau modernizare a locuintelor sau cladirii, realizata la furnizor la momentul emiterii bonului fiscal, Lucian Anghel considera "este o masura foarte buna, care va stimula sectorul constructiilor"


Analistii economici aproba infiintarea grupurile fiscale, sustinand ca masura se aplica de mai mult timp la nivel european.

Infiintarea grupruilor fiscale presupune asocierea persoanelor juridice. Una dintre firme va face calculul si declararea impozitului pe profit pentru intregul grup.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 798 ori
Citeste mai multe despreboc anticriza masuri tva anghel