Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un cartel in sectorul jocurilor de noroc, amendat cu aproape 4 milioane de euro de autoritati

Un cartel in sectorul jocurilor de noroc, amendat cu aproape 4 milioane de euro de autoritati


Consiliul Concurentei a sanctionat Loteria Romana, Intralot, Intracom si Lotrom cu amenzi in suma totala de 16,85 milioane lei (3,76 mil. euro) pentru ca au realizat o intelegere privind implementarea programului video-loterie, prin stabilirea unei obligatii de neconcurenta in cadrul contractului.

"Autoritatea de concurenta a constatat ca cele patru companii au realizat o intelegere privind implementarea programului video-loterie in Romania, prin stabilirea unei obligatii de neconcurenta in cadrul contractului de credit - furnizor. Obligatia de neconcurenta prevedea ca pe perioada derularii contractului, 2003-2013, Loteria Romana nu avea voie sa desfasoare un alt program de video-loterie sau unul similar in cooperare cu alte companii", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Desi au existat oferte primite din partea altor companii privind implementarea unui alt program de video-loterie, clauza de neconcurenta cuprinsa in contractul incheiat intre cele patru companii a condus la restrangerea concurentei atat pe piata exploatarii masinilor electronice cu castiguri din Romania, cat si pe pietele aferente productiei/comercializarii de echipamente.

"Conform legislatiei din domeniul jocurilor de noroc, Loteria Romana detine exclusivitate pentru activitatea de video-loterie, iar restrictia cuprinsa in contract a eliminat concurenta de pe aceasta piata prin derularea a unui singur asemenea program pe o perioada de 10 ani", a declarat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

In acest fel, Loteria Romana SA, Intralot, Intracom si Lotrom au incalcat atat legislatia nationala, cat si cea comunitara din domeniul concurentei.

Cea mai mare sanctiune a fost aplicata Loteriei Romane - 9,01 milioane lei, urmata de Intralot - 5,54 milioane lei, Intracom - 1,77 milioane lei si Lotrom - 512.500 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1679 ori