Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Loteria Romana: profit net de aproape patru ori mai mic

Loteria Romana: profit net de aproape patru ori mai mic

Loteria Romana a avut in primul trimestru un profit net de aproape patru ori mai mic, de 21,89 milioane lei, si o cifra de afaceri in scadere cu circa 22%, de 266,33 milioane lei, fata de rezultatele din perioada similara a anului trecut, potrivit datelor transmise de companie la solicitarea NewsIn.

"In contextul crizei financiare si economice de la nivel mondial, printre zonele cele mai afectate se regaseste si industria jocurilor de noroc. Desi se credea ca industria jocurilor de noroc este un segment imun la crize de natura economica, recesiunea mondiala a afectat puternic si acest domeniu", spun reprezentantii Loteriei Romane.

Potrivit acestora, romanii sunt acum mult mai atenti la cum isi cheltuie banii.

"Sursa de venituri pentru compania noastra o reprezinta cota parte din capitalul disponibil al populatiei, pe care aceasta consimte sa o cheltuie pe jocurile loteristice, iar in actualul context economic si financiar, pe fondul reducerii veniturilor populatiei, oamenii sunt mult mai atenti la cum isi cheltuie banii.

In acelasi timp, prin statutul sau de companiei cu capital integral de stat, Loteria Romana se confrunta cu problema unui angrenaj legislativ destul de greoi, care nu permite, de multe ori, decizii rapide de adaptare la o piata in continua schimbare, cum este piata jocurilor de noroc", potrivit informatiilor companiei.

Loteria Romana a acordat anul trecut 7.427.256 de castiguri, in suma totala de 800,76 milioane lei (aproximativ 190,6 milioane euro), la toate jocurile automatizate pe care le organizeaza. Potrivit reprezentantilor companiei, o treime din populatia Romaniei a castigat la Loteria Romana in 2009.

Loteria Romana a fost infiintata in anul 1906 si are in prezent 2.900 angajati. In anul 2009, contributia Loteriei Romane la bugetul de stat, prin impozite si taxe, a fost de 11,12 milioane lei.

Compania Nationala "Loteria Romana" SA este unic organizator si exploateaza, pe intreg teritoriul tarii, jocurile loto si pariurile mutuale si jocurile de noroc, conform OUG nr. 77/24 iunie 2009. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1730 ori
Citeste mai multe desprede jocuri loteria noroc profit romana