Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Loteria Romana a ales Novomatic drept furnizor la videoloterie. Cum se impart zeci de milioane de euro

Loteria Romana a ales Novomatic drept furnizor la videoloterie. Cum se impart zeci de milioane de euro


Loteria Romana si grupul de companii Novomatic au incheiat un parteneriat pe termen lung privind activitatea de videoloterie, in baza acestui contract, Loteriei fiindu-i garantat un venit de minimum 75 milioane de euro, informeaza compania.

Parteneriatul este incheiat pentru o perioada de 15 ani si, conform cerintelor, contractul semnat la Bucuresti prevede ca veniturile nete sa fie impartite echitabil intre cei doi parteneri, in cota de 50% - 50%, dar veniturile Loteriei sa nu fie mai mici de 75 milioane euro.

In urma unor negocieri, finalizate cu succes, si a unei proceduri de selectie la care au participat cinci dintre cele mai importante companii la nivel international in domeniul terminalelor de videoloterie, Loteria Romana a selectat compania Novomatic pentru furnizarea unui numar de 10.000 de terminale de videoloterie de ultima generatie, inclusiv sistemul de videoloterie aferent, care cuprinde un sistem de Jackpot, servicii de mentenanta, piese de schimb, logistica etc in locatiile apartinand Loteriei Romane de pe teritoriul tarii.

De asemenea, contractul stipuleaza ca sistemul de videoloterie sa fie implementat in limitele unui grafic de timp bine delimitat, iar instalarea aparatelor de videoloterie sa se desfasoare in conformitate cu planul de executie.

Acest sistem va fi asigurat in baza unei garantii bancare in valoare de 20 milioane de euro. In plus, s-au stabilit prevederi referitoare la conditiile corecte de reziliere pentru ambele parti.

Pentru gestionarea proiectului, Novomatic a infiintat o filiala in Romania, iar primele terminale de videoloterie care vor oferi cele mai moderne jocuri, impreuna cu sistemul aferent, vor fi puse in functiune incepand cu 1 decembrie 2013.

"Contractul incheiat cu Novomatic este o oportunitate unica de a aduce, incepand din acest moment, o perspectiva noua si corecta, pe termen lung, asupra activitatii noastre de videoleterie. Loteria Romana nu va mai fi nevoita sa faca investitii suplimentare pentru acest parteneriat. Cooperam cu un partener international cu o experienta vasta in domeniu.

In plus, Loteria Romana va avea posibilitatea, conform prevederilor contractuale, sa verifice cu precadere, in orice moment, in baza unui audit, sistemul de videoloterie si algoritmul de determinare a castigurilor, intr-o maniera transparenta si riguroasa. Acest lucru ne asigura o functionare optima a terminalelor de videoloterie din punct de vedere economic. Apreciem in mod real posibilitatea de a colabora cu Novomatic", a declarat Adrian Manolache, director general al Loteriei Romane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1407 ori