Criza economica a injumatatit profitul Loteriei Romane

Duminica, 15 August 2010, ora 23:04
1324 citiri
Criza economica a injumatatit profitul Loteriei Romane

Loteria Romana a inregistrat in primul semestru din acest an un profit net de 61,98 milioane lei, de 2,3 ori mai mic decat profitul net din semestrul I al anului trecut, de 148,42 milioane lei, din cauza crizei financiare, potrivit datelor transmise de companie, la solicitarea Agentiei NewsIn.

De asemenea, cifra de afaceri a Loteriei Romane a scazut in primele sase luni din acest an cu aproape 27%, la 551,13 milioane lei comparativ cu afacerile din prima parte a anului trecut.

"Desi la nivelul anului 2009, cifra de afaceri a Loteriei Romane s-a mentinut pe un trend crescator, in anul 2010 persistenta recesiunii economice afecteaza veniturile industriei jocurilor de noroc.

Pentru primul semestru al anului 2009, profitul net al Loteriei Romane a fost de 148,42 milioane lei, avand o cifra de afaceri de 751,74 milioane lei, in timp ce, pentru primul semestru al anului 2010, conform datelor preliminare, Loteria Romana a contabilizat un profit de 61,98 milioane lei, inregistrand o cifra de afaceri de 551,13 milioane lei", potrivit datelor transmise de companie.

Reprezentantii Loteriei Romane mai spun ca, in contextul crizei financiare si economice de la nivel mondial, desi se credea, initial ca industria jocurilor de noroc nu va fi afectata, cu toate acestea, reducerea veniturilor populatiei, cresterea somajului si reducerea consumului afecteaza in mod negativ bugetul populatiei si, implicit, sumele de bani destinate jocurilor de noroc.

"Sursa de venituri pentru jocurile de noroc o reprezinta cota parte din capitalul disponibil al populatiei pe care aceasta consimte sa o cheltuie pe jocurile loteristice iar, in actualul context economic si financiar, pe fondul reducerii veniturilor populatiei, oamenii sunt mult mai atenti la cum isi cheltuie banii", afirma oficialii companiei.

Altfel, pentru anul 2010, in contextul crizei economice si financiare, Loteria Romana a decis sa isi concentreaze cu prioritate activitatea pe promovarea si stimularea comercializarii acelor produse care detin o rata crescuta a profitabilitatii, mai exact a jocurilor de traditie, loto si loz, precum si pe dezvoltarea unor produse noi, cum ar fi loteria pasiva si videoloteria.

Totodata, veniturile totale inregistrate de Loteria Romana SA in 2009 au fost de 1,48 miliarde lei, iar profitul net s-a ridicat anul trecut la 150,59 milioane lei.

#criza, #economica, #jocuri de noroc, #loteria romana , #stiri Loteria Romana