Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)

Miercuri, 19 Iunie 2024, ora 02:11
146 citiri
Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)
FOTO Logitech

Logitech a lansat noul stylus MX Ink, versiunea a doua a stiloului său XR (Extended Reality). Prima generație, VR Ink pentru PC VR, lansată în 2019, necesita stații de bază SteamVR Tracking și avea un preț de 750 de dolari. Noua variantă, MX Ink, este mult mai accesibilă, având un preț de lansare de 130 de dolari (145 euro) și va fi disponibilă la sfârșitul lunii septembrie.

MX Ink este primul stylus terț (third-party) suportat oficial de căștile Meta Quest, fiind compatibil atât cu Meta Quest 2, cât și cu Meta Quest 3. Acest dispozitiv oferă utilizatorilor control sporit, facilitând tranziția între interacțiunile 2D și 3D. „MX Ink va marca primul moment când căștile Meta Quest suportă mai mult de două controlere asociate simultan,” a declarat Meta. Aceasta permite comutarea fără întreruperi între controlerele Meta Quest și stiloul MX Ink, păstrând continuitatea fluxului de lucru.

Funcționalități ale noului Stylus

Stylus-ul Logitech dispune de urmărire 6DoF (șase grade de libertate), ceea ce înseamnă că poate fi urmărit și poate interacționa precis cu mediul virtual în șase direcții. Dispozitivul include multiple butoane și un actuator pentru feedback haptic, care oferă utilizatorului o senzație realistă de atingere sau interacțiune fizică cu obiectele virtuale.

Desenare pe Suprafațe Fizice și Interacțiuni 3D: MX Ink permite desenarea pe suprafețe fizice cu ajutorul unui vârf sensibil la presiune și interacțiuni 3D complexe în spațiul virtual.

Feedback Haptic Realist: Feedback-ul haptic oferă o senzație realistă în timpul manipulării obiectelor virtuale.

Personalizare: Utilizatorii pot personaliza curbele de presiune pentru vârf și butoanele primare, forța inițială de activare și timpul de dublu clic printr-o secțiune nouă din setările căștii.

Încărcare USB-C: Stylus-ul se încarcă prin USB-C, iar compania va comercializa și un dock de încărcare numit MX Inkwell pentru o încărcare mai comodă.

Covoraș Creativ MX Mat: Logitech va oferi și un covoraș numit MX Mat, potrivit pentru activități creative 2D datorită texturii sale netede.

MX Ink va fi suportat în numeroase aplicații Meta Quest, inclusiv Gravity Sketch, PaintingVR, Arkio, Engage, OpenBrush, Gesture VR și ShapesXR. De asemenea, va fi compatibil cu Adobe Substance Modeler și Elucis de RealizeMedical, aplicații PC VR utilizabile prin Quest Link / Air Link.

...citeste mai departe despre "Logitech anunță MX Ink, a doua generație a stiloului său XR (Extended Reality)" pe Ziare.com

Cum vrea NASA să trimită astronauți pe Marte până în 2030
Cum vrea NASA să trimită astronauți pe Marte până în 2030
NASA finanțează dezvoltarea unui nou tip de rachetă care ar putea scurta călătoria către Marte la doar două luni, în comparație cu aproximativ doi ani cât durează o misiune robotizată....
Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
Compania care ar putea să valoreze 50 de mii de miliarde de dolari în 10 ani. „Dacă inteligenţa artificială va continua să atragă clienţi”
James Anderson, investitor american recunoscut pentru pariurile de success făcute pe firme precum Tesla şi Amazon înainte ca acestea să domine piețele, a estimat că Nvidia ar putea ajunge la...
#Logitech, #tehnologie , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9700 RON

-0.0037

1 USD = 4.5550 RON

-0.0139
  1. România a semnat un memorandum cu Google. Suma fantastică pe care gigantul tech o va investi în țara noastră ca să creeze o „regiune Google Cloud” în Europa
  2. Un avion privat Google a aterizat în România după un zbor direct din California. Cine ar putea fi la bord
  3. Trucuri pe care majoritatea utilizatorilor de iPhone-uri nu le știu. Nu ratați numărul patru din listă
  4. Apple a transmis un avertisment pentru utilizatorii de iPhone-uri. Ce riscuri există
  5. Funcții ascunse ale Windows 11 pe care trebuie să le încercați. A doua va schimba modul în care lucrați
  6. Funcția pe care toți utilizatorii o așteptau de la căștile Samsung. Cum funcționează Voice Control
  7. Noua fabrică Xiaomi, controlată de Inteligența Artificială, va produce peste 10 milioane de dispozitive anual
  8. Aplicația WhatsApp nu va mai funcționa pentru anumiți utilizatori. Află care sunt modelele de telefoane care vor avea probleme
  9. Experții financiari sunt de părere că noul iPhone 16 o să "bubuie" în vânzări. Care este motivul
  10. V-ați pierdut telefonul Android? Iată ce puteți face