Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mii de locuri de munca in companiile din Romania!

Mii de locuri de munca in companiile din Romania!
Aproximativ 200 de companii sunt asteptate la editia de toamna a Targului de Cariere (TdC), eveniment care va avea loc in Brasov, Chisinau, Cluj-Napoca, Iasi, Sibiu si Tirgu-Mures.

Companiile au vacante cateva mii de locuri de munca, oportunitati de internship si stagii de practica, iar o parte dintre ele sunt deja anuntate pe site-ul oficial www.targuldecariere.ro.

Recrutarea, o prioritate tot mai mare pentru companii

Potrivit statisticilor realizate in urma celor 100 de editii de pana acum ale Targului de Cariere, cele mai multe companii sunt interesate, pe langa recrutarea efectiva, sa isi dezvolte un brand de angajator puternic in randul tinerilor: 97% dintre reprezentantii lor au declarat ca doresc sa revina la editiile viitoare, in timp ce 94% declara ca recomanda TdC ca solutie de recrutare si employer branding.

Exista si cazuri in care companiile aleg sa faca la pachet angajarile, tocmai pentru ca in felul acesta pot sa gandeasca mai organizat recrutarile. Printre cei care vor bifa lista de prezenta la TdC in octombrie si noiembrie 2015 se numara: Arvato Bertelsmann, Bombardier, Bosch, CIE Matricon, Competence Call Center, DB Schenker, Delphi, Office Depot, Preh, Renault, Schaeffler, Stefanini si Sykes.

Profilul candidatului TdC

Cei mai multi participanti la TdC care isi cauta un loc de munca sunt studenti, peste 59,70%, urmati de absolventi de facultate - 23,05% si de absolventi de master: 10,38%. Cei mai putini sunt cei care au finalizat doctoratul - 0,67 - si tinerii care au terminat liceul ori scoala generala - 6,20%. In privinta domeniilor in care sunt specializati acestia, cei mai multi lucreaza in IT si Software, in sectorul financiar-bancar ori in asigurari, marketing, publicitate si media ori in industria auto si constructii

Nu mai este deloc o noutate ca zona IT este intr-o continua ascensiune in tara. Drept urmare, va avea loc si in acest an o noua editie a Targului de Cariere in IT, eveniment de nisa dedicat exclusiv pasionatilor si specialistilor din acest domeniu. Printre gigantii din mediul business prezenti la cea de-a 7-a editie a evenimentului se numara Accenture, Endava, KFC, McDonald's, msg systems, Siemens, Steelcase, Unicredit Business Integrated Solutions si Yardi Systems.

Targul de Cariere, 100 de editii

Fondat la Cluj in 2006, Targul de Cariere este azi cea mai mare retea de evenimente de cariera din Romania si Republica Moldova. Editia de toamna va avea loc la Chisinau (Casa Armatei, 2-3 octombrie), Iasi (Palas, 6-7 octombrie), Brasov (Casa Armatei, 14-15 octombrie), Cluj Global (Sala Polivalenta, 20-21 octombrie), Cluj IT (Sala Polivalenta, 22-23 octombrie), Sibiu (Centrul de Afaceri, 28-29 octombrie) si Tirgu-Mures (Teatrul National, 5 noiembrie).

Detalii despre companiile inscrise pana in acest moment si despre Targul de Cariere gasiti pe www.targuldecariere.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1117 ori