Angajatori de TOP: Joburi platite cu pana la 1500 euro!

Joi, 05 Martie 2015, ora 15:26
2381 citiri
Angajatori de TOP: Joburi platite cu pana la 1500 euro!

50 de companii participante, 100 de specialisti HR, peste 2000 de oportunitati de cariera si 5000 de vizitatori sunt cifrele care definesc cel mai mare targ de cariera - Angajatori de TOP Timisoara.

Evenimentul va avea loc in perioada 13-14 martie la Centrul Regional de Afaceri Timisoara. Cele 2150 de oportunitati de cariera vor fi deschise atat persoanelor cu experienta, dar si juniorilor si studentilor. Salariile variaza in functie de nivelul de experienta si aria de activitate, de la 300-500E pentru joburile adresate candidatilor entry-level pana la peste 1500E pentru candidatii seniori.

Cele 2150 de oportunitati de cariera oferite in cadrul Angajatori de TOP Timisoara sunt adresate candidatilor cu diferite nivele de experienta: 29% dintre joburi sunt pentru candidatii entry-level, 47% dintre joburi pentru persoanele cu nivel mediu de experienta, iar 24% dintre pozitii sunt adresate candidatilor seniori, cu peste 5 ani experienta, persoane care sunt in cautarea unei pozitii ce presupune coordonarea unui departament sau a unei echipe.

In functie de domeniul de activitate, companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara reprezinta arii variate de activitate: IT&C (33%), Inginerie (15%), Retail (10%), Automotive (10%), Agentii de recrutare (8%), Consultanta (6%), FMCG (4%), Servicii&BPO (4%), Financiar-Bancar (2%), Logistica si Transporturi (2%), Altele (6%).

In perioada decembrie 2014 - ianuarie 2015, portalul de cariera www.hipo.ro a realizat studiul "Piata fortei de munca in 2015" aplicat pe un esantion de 261 de companii, reprezentanti ai departamentelor de resurse umane. In urma interpretarii raspunsurilor a reiesit ca 74% dintre angajatori estimeaza o crestere a numarului de angajati din companie in 2015 raportat la 2014.

Aspect confirmat de numarul dublu al oportunitatilor de cariera anuntate de catre companiile prezente la Angajatori de TOP Timisoara. Raportat la editia din toamna a evenimentului vor fi de doua ori mai multe oportunitati de cariera pentru cei care sunt in cautarea unui job sau vor sa faca o schimbare in cariera.

In ceea ce priveste criteriile care vor conta in selectia si recrutarea viitorilor angajati, 40% dintre companii considera experienta anterioara, programele de internship si stagiile de practica cele mai valoroase atuuri din CV-urile juniorilor.

In privinta candidatilor seniori, o treime dintre angajatori considera ca experienta relevanta pe o pozitie anterioara este cel mai important criteriu.

Referitor la abilitatile soft skills, top 5 cele mai urmarite de angajatori in procesul de selectie si recrutare sunt: orientarea catre rezultate, abilitatile de comunicare, adaptabilitatea, proactivitatea, capacitatea de a lucra in echipa.

Ce salarii pot obtine candidatii care vor fi selectati?

Estimarile companiilor in privinta salarilor variaza in functie de nivelul de experienta, iar aceste valori pot fi puternic influentate de o serie de alte criterii precum: specializarea candidatului, detinerea anumitor cunostinte tehnice sau competente legate de cunosterea unei limbi straine.

In plus, in cazul profesionistilor conteaza foarte mult si rezultatele obtinute la locul anterior de munca, experienta relevanta pe o pozitie anterioara, detinerea de certificari sau atestate.

In urma centralizarii informatiilor primite, cei mai multi angajatori au spus ca salariile pentru un angajat entry-level se pot situa in intervalul 300-500E, pentru un angajat cu nivel mediu de experienta intre 500 - 1000E, iar pentru candidatii seniori pot ajunge la peste 1500E.

Companiile confirmate la Angajatori de TOP Timisoara sunt companii multinationale si angajatori locali, o parte dintre acestia participand in premiera la eveniment: Atoss Software, Philips, IT Vizion, EBS Romania, A&M West Jobs, Sustainalytics, KFC, Carrefour, Trigo Romania, FNT Software Solutions, Groupe Monnoyeur.

Lista completa a companiilor si detalii despre Angajatori de TOP Timisoara sunt disponibile pe www.hipo.ro.

#salarii joburi targ cariera, #anagajatori top Timsoara 2015, #oportunitati cariera targ Timisoara , #Targ joburi