Videanu: Schimbarea Codului Muncii, finalizata in martie

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 09:26
1691 citiri
Videanu: Schimbarea Codului Muncii, finalizata in martie

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat, intr-un interviu pentru "Gandul", ca modificarea Codului Muncii se va finaliza in martie, iar decizia legata de modul de adoptare va apartine premierului, adaugand ca angajatorii trebuie sa poata sanctiona abaterile care aduc lipsa de performanta, anunta Mediafax.

Intrebat in legatura cu un articol din Codul Muncii care spune ca in cazul in care angajatul este dat afara trebuie sa dovedeasca in instanta ca si-a facut treaba, Videanu a raspuns: "Nu trebuie intreaga responsabilitate dusa in spatele cuiva: sa o aiba si angajatul si angajatorul".

Intrebat intr-un interviu pentru "Gandul" ce probleme are, ca angajator, cu muncitorii, Videanu a declarat ca este multumit de angajatii sai.

"Va pot spune ca sunt si oameni care nu-si fac treaba, mai chiulesc, mai iau o tuiculita la prima ora a diminetii ca sa se incalzeasca, intre ghilimele. Sunt anumite abateri care duc la lipsa de performanta. E evident ca in astfel de situatii trebuie sa-i lasi posibilitatea angajatorului. Patronul e cel mai interesat sa aiba un muncitor de calitate", a completat Videanu.

Intrebat cand va fi modificat si prin ce Codul Muncii, Videanu a raspuns: "Cred ca in luna martie lucrurile se vor finaliza. E decizia primului ministru cum".

Partidele din arcul guvernamental si cele din opozitie au ca prioritati, in noua sesiune parlamentara, modificarea Codului Muncii si a legilor electorale, fiecare dintre parti avand insa optiuni diferite asupra schimbarilor care se impun.

Unul dintre punctele majore pe care parlamentarii puterii si cei ai opozitiei le vor disputa in sesiunea Legislativului care incepe marti este modificarea Codului Muncii.

Varianta guvernamentala a Codului muncii, respinsa de sindicate si opozitie, prevede majorarea perioadei de preaviz la 20 de zile calendaristice in cazul celor care lucreaza in executie si la 30 de zile calendaristice in cazul celor care au functii de conducere.

De asemenea, in opinia Guvernului, perioada de proba pentru angajati ar urma sa creasca de la 30 de zile la 45 de zile, respectiv de la 90 la 120 de zile pentru cei cu functii de conducere.

Reglementarile in ceea ce priveste contractele de munca pe perioada determinata si negocierile colective sunt si ele puncte in care opozitia si puterea au opinii divergente. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajat, #angajator, #schimbarea codului muncii, #videanu , #Stiri Locuri de munca