Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vicepresedintele ANAF, Daniel Chitoiu, preia temporar functia lui Bodu

Vicepresedintele ANAF, Daniel Chitoiu, preia temporar functia lui Bodu
Premieurl Tariceanu a semnat, marti, o decizie prin care vicepresedintele ANAF, Daniel Chitoiu va prelua, temporar, atributiile care reveneau, potrivit legii, presedintelui ANAF.

Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a eliberat, vineri, pe Sebastian Bodu, din functia de presedinte cu rang de secretar de stat al ANAF, "pentru inducerea in eroare a opiniei publice in legatura cu masuri ale Guvernului, prin declaratii de ordin politic".

"Prim-ministrul considera ca este inadmisibil ca un secretar de stat sa atace decizii ale Guvernului, in loc sa contribuie la aplicarea lor corecta, pozitionandu-se astfel in afara structurilor guvernamentale in care este angajat. Sebastian Bodu a prezentat public recent o serie de pareri personale legate de taxa pe viciu, de taxa de prima inmatriculare si de Agentia Nationala de Integritate (ANI), care nu au nici o legatura cu calitatea de secretar de stat in care vorbea, ci erau mai degraba declaratii de natura politica", se arata in comunicatul Guvernului.

Potrivit comunicatului, premierul considera ca, daca ar fi avut date privind cresterea evaziunii fiscale in urma introducerii taxei pe viciu, Sebastian Bodu ar fi trebuit sa ia masuri impotriva acestui fenomen, in calitatea sa de sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. "In aceste conditii, este o iresponsabilitate ca tocmai seful ANAF sa vorbeasca despre cresterea evaziunii fiscale bazandu-se doar pe "perceptiile" sale si nu pe date certe sau pe actiuni specifice ale ANAF, acest lucru inducand in eroare opinia publica", considera Tariceanu, potrivit comunicatului.

Potrivit aceluiasi comunicat, "contrar declaratiilor lui Sebastian Bodu, taxa de prima inmatriculare este conforma cu normele europene, singura problema fiind nivelul actual al acesteia. Acest nivel a fost stabilit de Parlament, varianta initiala propusa de Guvern incadrandu-se in normele europene. Guvernul a stabilit ca va remedia rapid aceasta situatie, dupa consultari cu Directia Generala de Taxe a Comisiei Europene".

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1060 ori