Vezi cum se va face recalcularea pensiilor pentru grupele I si II de munca

Luni, 07 Februarie 2011, ora 01:56
8858 citiri
Vezi cum se va face recalcularea pensiilor pentru grupele I si II de munca

In cazul pensionarilor care au fost incadrati in grupele a I-a si a II-a de munca recalcularea pensiilor va avea patru etape, apreciind ca finalul acestui proces ar putea fi in 2014, potrivit senatorului PDL de Suceava, Tiberiu Prodan, relateaza Mediafax

Tiberiu Prodan a spus, intr-o conferinta de presa, ca majorarea cu 93 de lei a pensiilor persoanelor care au fost incadrate in grupele a I-a si a II-a de munca este prima etapa in acest proces de recalculare. "Incercam sa solutionam situatia persoanelor care au fost incadrate in gupele I si II de munca", a spus senatorul PDL, care a mentionat ca efortul Guvernului este mare tinand cont ca e vorba de 1,5 milioane de persoane.

El a aratat ca un al doilea pas in recalcularea pensiilor acestor persoane ar urma sa prevada acordarea unei sume suplimentare, spre sfarsitul acestui an, dupa care, a treia etapa reprezinta recalcularea pensiilor celor din grupa I de munca, urmand ca ultima etapa, care s-ar putea incheia in 2014 sa stabileasca toate pensiile celor din cele doua grupe de munca.

Prodan a spus ca procesul este dificil intrucat este vorba de drepturi diferentiate.

Potrivit legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensionarii care au fost incadrati in grupele a II-a si a I-a de munca beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate cu 50 la suta pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca si cu 25 la suta pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca. 

#pensii, #pensionari, #recalcularea pensiilor, #sistemul unitar de pensii , #Stiri Locuri de munca

Curs valutar

1 EUR = 4.9755 RON

0.0011

1 USD = 4.5603 RON

0.0102
  1. Daune de zeci de mii de euro pentru un angajat al Amazon din România. Compania acuzată de hărțuire deghizată în "managementul performanței"
  2. Industria în care se câștigă cel mai bine în România. Salariul mediu net sare de 11.000 de lei
  3. Ministerul Muncii vrea să accelereze angajarea persoanelor cu dizabilități. Care este planul Simonei Bucura-Oprescu
  4. Criză în educație: Scădere uriașă a numărului de profesori din sistemul românesc de învățământ
  5. Sindicatele cer mai puține taxe pe muncă. „Impozitele mici sunt o iluzie”. Statul ia de peste cinci ori mai mult de la angajați decât din taxarea profitului companiilor
  6. Cum poți obține în scurt timp sume de până la 5000 de lei
  7. Ce tipuri de credite sunt disponibile pentru fermieri?