Vanatoarea de joburi s-a schimbat. Ce sa faci ca sa fii luat in seama

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 11:28
2107 citiri
Vanatoarea de joburi s-a schimbat. Ce sa faci ca sa fii luat in seama

Majoritatea celor care isi cauta un job se axeaza pe traditionalele aptitudini pe care le pun la punct in fiecare amanunt. Cu toate acestea, actiunile de urmarire, atentia la gramatica si punctuatie sau capacitatea de ascultare nu mai sunt suficiente pentru angajatorii din ziua de azi, care au cerinte din ce in ce mai diferite fata de acum cativa ani. 

Iata cateva aptitudini absolut necesare pentru cei care isi cauta un job in in aceasta perioada.

Capacitatea de a aborda principalele probleme ale companiei

Daca pana acum puteai sa reproduci aptitudinile cerute in descrierea jobului, de acum incolo ar trebui sa iti dai seama care sunt principalele probleme pe care tu le poti rezolva, prin experienta sau aptitudinile pe care le detii.

Pentru a iesi in evidenta si a spune ceva cu valoare in fata angajatorului,  trebuie sa citesti cu atentie oferta de job, trebuie sa te documentezi cu privire la companie si la nevoile sale, spun expertii.

Capacitatea de a relata intamplari

Pentru a capta atentia angajatorului, trebuie sa spui o poveste concisa si cu substanta, care sa spuna exact ce ai facut, cum si cand.

Daca te prezinti cu o poveste teoretica si putin credibila, ai pierdut batalia pentru job, spun specialistii.

Folosirea unui limbaj “umanizat”

Limbajul formal si perfect incadrat in anumiti parametri nu mai are niciun efect asupra angajatorilor, sunt de parere expertii.

Nu-ti fie teama sa vorbesti direct despre tine si realizarile tale, nici macar in CV, cu un limbaj simplu si concis.

CV-ul poate sa fie mult mai aerisit ca structura, iar specialistii iti recomanda chiar listarea informatiilor cu ajutorul acelor “bullets” pentru a usura munca intervievatorului si a scoate in evidenta aspectele esentiale.

Capacitatea de a fi relevant pentru postul la care aspiri

Majoritatea celor care isi cauta un job se prezinta cu un CV banal, indiferent de postul pentru care aplica, insa expertii in recrutare sustin ca experienta ta nu are nicio relevanta pentru angajator, daca nu scoti in evidenta realizarile din fiecare job care au o legatura cu postul pe care il cauti.

Rescrie-ti CV-ul de cate ori e nevoie, ca sa te asiguri ca cele mai relevante intamplari ies in evidenta in fata angajatorului, te sfatuiesc specialistii.

Valorificarea corecta a propriei persoane

Auto-evaluarea este extrem de importanta in procesul de negociere a salariului, asadar cunoaste-ti cat mai corect valoarea inainte de a incepe sa iti cauti un job.

Nu te lasa sub-evaluat in cadrul interviului de angajare, iar daca angajatorul evalueaza diferit valoarea experientei tale, inseamna ca nu este angajatorul potrivit pentru tine, spun expertii.

Inarmeaza-te cu informatii si prezinta-le cu incredere, intrucat chiar si in perioada de criza, anumite aptitudini trebuie apreciate la adevarata lor valoare.

#angajatori, #companie, #cv, #job , #Stiri Locuri de munca