Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unul din patru angajati din Bucuresti isi doreste o asigurare de sanatate

Unul din patru angajati din Bucuresti isi doreste o asigurare de sanatate
Un sfert dintre angajatii din Bucuresti (24,5%) si mai mult de o cincime (20%) dintre cei din marile orase din tara isi doresc o asigurare privata de sanatate printre beneficiile oferite de angajator, arata un studiu realizat de compania Mednet Marketing Research Center. Studiul a fost realizat in perioada 05-26 iunie pe un esantion de 800 de respondenti din Bucuresti si 803 salariati din alte 12 mari orase din Romania (Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Bacau, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti si Timisoara).


Asigurarea privata de sanatate a luat astfel locul pensiei private, care a fost indicata anul trecut drept cel mai dorit beneficiu extra-salarial, conform unui studiu realizat in 2007.Intr-un clasament al principalelor beneficii preferate de romani, dupa asigurarea privata de sanatate urmeaza pensiile private si asigurarile de viata, fiecare cu peste 14,4%.Dintre angajatii intervievati, cel putin 10,3% doresc sa primeasca bonuri de masa si peste 6,7% vor sa fie recompensati de angajatori cu prime, potrivit aceluiasi studiu.Televiziunea se afla pe primul loc in topul surselor de informare cu privire la ofertele companiilor de asigurare, pentru 28,2% dintre bucurestenii chestionati si putin peste 25% dintre cei din provincie.In ce priveste a doua sursa de informare, 21,1% dintre bucuresteni aleg internetul, in timp ce respondentii din provincie afla astfel de informatii in urma discutiilor cu prietenii sau colegii (18,6%).Mednet Marketing Research Center este membru al Esomar (The World Association for Research Professionals) si Sorma (Societatea Romana de Marketing si Cercetarea Opiniei Publice).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1375 ori