Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unde lucreaza cei mai fericiti americani?

Unde lucreaza cei mai fericiti americani?

Oamenii sunt fericiti dintr-o multitudine de motive, insa unul dintre factorii cei mai importanti il reprezinta jobul. Yahoo Jobs si PayScale.com au studiat o cercetare a Univesitatii din Chicago si au descoperit in ce domenii lucreaza cei mai fericiti oameni din Statele Unite si cum ii ajuta slujba sa fie mai fericiti.

Potrivit studiului "Job Satisfaction in the United States", ocupatiile in care oamenii sunt mai fericiti la modul general, nu doar satisfacuti, sunt cele care implica ajutorarea semenilor, expertiza tehnica si stiitifica si creativitatea.


Tom W. Smith, de la Centrul National al Cercetarii Opiniei, Universitatea din Chicago, spune ca "fericirea este determinata de cata satisfactie obtii din toate aspectele vietii tale, iar munca este unul dintre cele mai importante".


Potrivit studiului, domeniile in care activeaza cei mai fericiti americani sunt:


1. Religia - preotia

Fericire: 67,2%


2. Pompieri

Descrierea jobului: prevenirea, controlarea si stingerea incendiilor, protejarea vietii si proprietatii.

Fericire: 57,2%


3. Transporturi, ticketing, rezervari turistice - agentii de turism

Descrierea jobului: agentii de turism planifica si vand sejururi turistice pentru clienti.

Fericire: 56,5%


4. Arhitectura

Descrierea jobului: planificarea si proiectarea constructiilor - resedinte private, cladiri de birouri, teatre, fabrici, infrastructura etc.

Fericire: 53,5%


5. Educatori si profesori pentru copii cu nevoi speciale

Descrierea jobului: instruiesc elevi cu handicap fizic sau psihic.

Fericire: 52,6%


6. Actorie si regie

Descrierea jobului: actorii joaca roluri pe scena, la radio sau in filme, in scop recreational, informational sau instructional. Regizorii se ocupa de

productie.

Fericire: 51%


7. Oameni de stiinta

Descrierea jobului: se folosesc de principiile si teoriile stiintifice pentru a rezolva probleme de cercetare si dezvoltare, precum si pentru a imbunatati

produse sau procese de fabricatie.

Fericire: 51%


8. Diverse ocupatii tehnice, de reparatie si intretinere auto

Descrierea jobului: tehnicienii auto evalueaza vehiculele, le regleaza si le repara.

Fericire: 53,6%


9. Inginerie industriala

Descrierea jobului: design, testare si evaluare a sistemelor integrate pentru procesele de productie industriala.

Fericire: 48,4%


10. Pilotaj si navigatie aeriana

Descrierea jobului: pilotarea si navigarea aeronavelor de capacitate mare, in cadrul unor servicii de transport de pasageri sau marfa.

Fericire: 49,1%


Sursele multumirii


Care sunt motivele pentru care aceste ocupatii ii fac fericiti pe cei care le practica? Potrivit Reverendului Rick Wright, intervievat de realizatorii studiului, fericirea vine din creativitate si din ajutorarea celor din jurul sau.


"La biserica, am ocazia sa aplic credintele mele fundamentale in viata de zi cu zi. Am ocazia sa lucrez cu oamenii si sa-i ajut. Si mi se pare extraordinar ca oamenii vin la mine si mi se deschid, imi impartasesc sentimentele si trairile lor", explica Rev. Wright, care activeaza intr-o biserica din statul

american Virginia.  


Stephen Moon, arhitect in Grupul Beck, din Atlanta, spune ca o parte importanta a fericirii sale vine din faptul ca angajatorul ii permite sa-si extinda experienta si ii ofera acces la partea de constructii de si dezvoltare a afacerii.


Melissa Benedict, cercetator la Institutul de Cercetare Psihiatrica Nathan S. Kline din Orangeburg, NY, spune ca ii place sa ii ajute pe ceilalti. "Daca putem sa ajutam macar o persoana prin intermediul cercetarii pe care o intreprindem, este o mare realizare. Speram ca munca noastra sa ajute multi oamen, pe

termen lung. De multe ori, in cercetare nu vezi rezultatele imediate ale muncii tale, iar cand reusesti sa observi cum ajuta eforturile tale pe altii, e extraordinar".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1749 ori