Un roman a fost concediat dupa ce i s-a citit corespondenta de la birou: CEDO i-a respins plangerea

Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 17:33
1221 citiri
Un roman a fost concediat dupa ce i s-a citit corespondenta de la birou: CEDO i-a respins plangerea
Foto: lemnucs.com

Plangerea facuta de un roman la CEDO cu privire la concedierea sa de catre firma privata la care lucra, dupa ce i s-a citit corespondenta de la birou, a fost respinsa, marti. Sase judecatori au votat in defavoarea sa si doar unul a facut opinie separata. Decizia nu este definitiva, putand fi atacata la Marea Camera.

Conform unui comunicat de presa al CEDO, Eugen Barbulescu a invocat in apararea sa art. 8 din Conventia Europeana pentru Drepturile Omului, care se refera la respectarea vietii private si de familie, a domiciliului si a corespondentei, dar judecatorii CEDO au apreciat ca monitorizarea facuta de angajator a fost rezonabila in contextul procedurilor disciplinare stabilite anterior.

Pe scurt, Eugen Barbulescu a fost angajat de compania privata respectiva in perioada 1 august 2004-6 august 2007, fiind insarcinat cu vanzarile. La cererea angajatorului sau, el a creat un cont de Yahoo Messenger pentru a raspunde la solicitarile clientilor.

In data de 13 iulie 2007, ...citeste mai departe despre "Un roman a fost concediat dupa ce i s-a citit corespondenta de la birou: CEDO i-a respins plangerea" pe Ziare.com

#CEDO angajat concediat corespondenta birou , #Stiri Locuri de munca