Un program Erasmus pentru ucenici care sa creasca atractivitatea invatamantului profesional

Luni, 08 Februarie 2016, ora 09:13
1343 citiri
Un program Erasmus pentru ucenici care sa creasca atractivitatea invatamantului profesional

30% din ore la scoala, 70% in fabrica. Asa arata orarul tinerilor ucenici ai unei fabrici de otel din Kehl (Germania) unde se desfasoara un proiect-pilot care ar putea fi inceputul unui viitor program Erasmus pentru ucenici.

Am vizitat vinerea trecuta, impreuna cu alti colegi din Comisia pentru bugete a Parlamentului European, o fabrica de otel din orasul german Kehl. In aceasta fabrica se deruleaza din 2013 proiectul-pilot de invatamant profesional "Mobilitatea europeana si ucenicia", in cadrul caruia tineri ucenici din Franta si Germania se pregatesc pentru noua lor meserie.

Proiectul este gandit pe modelul german de invatamant profesional dual. Astfel, scoala profesionala dureaza 3 ani si jumatate, iar elevii isi petrec doar 30% din orele de pregatire in salile de clasa, iar restul de 70%, in fabrica, la locul de munca.

Invatamantul profesional dual german este unul dintre principalele motive pentru care somajul in randul tinerilor din Germania este atat de ...citeste mai departe despre "Un program Erasmus pentru ucenici care sa creasca atractivitatea invatamantului profesional" pe Ziare.com

#program Erasmus ucenici, #scoli profesionale, #program ucenici , #Stiri Locuri de munca