Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un muncitor se angajeaza mai repede decat un inginer

Un muncitor se angajeaza mai repede decat un inginer

Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania pana pe 22 octombrie a crescut cu 7,2% fata de saptamana anterioara, ajungand la 10.871, cele mai multe oferte fiind pentru hunedoreni, a anuntat, vineri, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), conform NewsIn.

In saptamana anterioara ANOFM anuntase 10.143 locuri de munca disponibile.

Cele mai multe slujbe oferite intre pana pe 22 octombrie sunt in judetul Hunedoara (811), urmat de Bucuresti (680), Iasi (641) si Cluj (608), iar cele mai putine locuri libere sunt in judetele Ilfov (7), Ialomita (37), Mehedinti si Constanta (cate 40).

Persoanele cu studii superioare au disponibile 401 de locuri de munca, cele mai multe fiind pentru ingineri si subingineri (127), urmate de asistenti medicali generalisti (18) si consilieri in management (17).

Pentru persoanele cu studii medii si profesionale, ANOFM are inregistrate 10.470 locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confectioneri-asamblori de articole din textile (1.022), muncitori necalificati la ambalarea produselor solide si semisolide (561), muncitori necalificati in industria confectiilor (520), operatori confectioneri in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice (479), agenti de securitate (470).

Cele mai putine locuri
sunt disponibile pentru meseriile de sculptor (9), director de vanzari, consilier financiar bancar si analist (cate 6), profesor in invatamantul gimnazial si educatoare (cate 5), chimist si jurisconsult (cate 4), manager de zona, consilier de marketing si redactor (cate 3) kinetoterapeut si asistent farmacist (cate 2) si medic veterinar (1 post).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1390 ori
Citeste mai multe despremuncitor inginer angajat job loc munca