UE reformeaza sistemele de educatie si training

Marti, 12 Mai 2009, ora 18:11
2292 citiri
UE reformeaza sistemele de educatie si training

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor coopera pentru reformarea sistemelor de educatie si training, pentru a face fata provocarilor generate de criza economica, precum si altor provocari comune, ce tin de slaba calificare a personalului si de imbatranirea societatii, a anuntat marti Comisia Europeana, relateaza NewsIn.

Potrivit strategiei adoptate de Consiliul Europei, educatia la nivel european si sistemele de training trebuie reformate, in scopul pregatirii populatiei sa-si gaseasca slujbe, precum si al sustinerii companiilor sa-si identifice personalul care le este necesar pentru a avea succes pe piata si a se distanta de concurenta.

"Calitatea si eficienta sistemelor educationale joaca un rol important in incluziunea sociala, cultivarea responsabilitatii cetatenesti si deschiderea catre alte culturi.

De aceea, invatarea pe tot parcursul vietii trebuie sa devina o realitate in intreaga Europa, astfel incat populatia sa dobandeasca de timpuriu aptitudini-cheie si sa le dezvolte de-a lungul vietii", se mai arata in comunicatul CE.

Consiliul a mai stabilit un set de indicatori care vor masura progresul inregistrat de sistemele de educare la nivel european.

Acestia acopera perspectiva invatarii de-a lungul vietii, de la gradinita pana la studii superioare si ulterior educatia permanenta a adultilor.

#UE, #educatie, #training, #reforme, #criza , #Stiri Locuri de munca