Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE reformeaza sistemele de educatie si training

UE reformeaza sistemele de educatie si training

Statele membre ale Uniunii Europene (UE) vor coopera pentru reformarea sistemelor de educatie si training, pentru a face fata provocarilor generate de criza economica, precum si altor provocari comune, ce tin de slaba calificare a personalului si de imbatranirea societatii, a anuntat marti Comisia Europeana, relateaza NewsIn.

Potrivit strategiei adoptate de Consiliul Europei, educatia la nivel european si sistemele de training trebuie reformate, in scopul pregatirii populatiei sa-si gaseasca slujbe, precum si al sustinerii companiilor sa-si identifice personalul care le este necesar pentru a avea succes pe piata si a se distanta de concurenta.

"Calitatea si eficienta sistemelor educationale joaca un rol important in incluziunea sociala, cultivarea responsabilitatii cetatenesti si deschiderea catre alte culturi.

De aceea, invatarea pe tot parcursul vietii trebuie sa devina o realitate in intreaga Europa, astfel incat populatia sa dobandeasca de timpuriu aptitudini-cheie si sa le dezvolte de-a lungul vietii", se mai arata in comunicatul CE.

Consiliul a mai stabilit un set de indicatori care vor masura progresul inregistrat de sistemele de educare la nivel european.


Acestia acopera perspectiva invatarii de-a lungul vietii, de la gradinita pana la studii superioare si ulterior educatia permanenta a adultilor.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1885 ori
Citeste mai multe despreUE educatie training reforme criza