Trucuri pentru eficienta maxima la birou

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 07:21
2385 citiri
Trucuri pentru eficienta maxima la birou

Colegii de serviciu te vor tenta cu o pauza de cafea de 20 de minute. Ziarul aruncat ostentativ pe biroul din fata ta te va imbia la lectura. In plus, avem retelele de socializare, emailurile si apelurile telefonice personale si discutiile din jur. Cum ne putem pastra concentrarea in acest amalgam de tentatii?

Managerii si simpli angajati au idei diferite despre cat de focusat trebuie sa fii pe sarcinile zilnice de la birou. In timp ce prima categorie considera ca subalternii ar trebui sa stea lipiti de scaune si sa munceasca incontinuu, ceilalti simt nevoia de pauze cat mai lungi si mai dese. Adevarul este ca tuturor le este foarte usor sa pice in plasa distractiilor de la birou.

Cum si cand consideram ca este timpul sa incetam sa pierdem timpul si sa ne apucam serios de treaba?

Distragerea permanenta a atentiei la serviciu va avea ca rezultat nu doar pierderea credibilitatii si scaderea calitatii muncii, ci poate duce chiar la discutii neplacute cu sefii.

Un aspect important, in majoritatea locurilor de munca, este integrarea intr-o echipa si pozitionarea ca membru pretios. Daca ajungi sa depasesti in mod constant deadline-urile si sa livrezi proiecte slabe, colegii tai vor trebui sa munceasca in plus, iar relatia voastra se va deteriora.

Iata cum poti evita acest dezastru, conform Businessinsider.com.

1. Sa ramai concentrat inseamna mai mult decat finalizarea unui proiect.

Focusarea presupune terminarea unui task intr-o limita de timp rezonabila. Iti poti crea un sistem de monitorizare a timpului necesar pentru finalizarea proiectului, sistem care le poate fi ulterior de ajutor si colegilor tai.

Impartasirea scopurilor si proiectelor tale cu restul angajatilor iti poate fi de mare ajutor. Acestia vor veni cu sugestii si idei despre cresterea calitatii muncii tale.

2. Impartirea proiectelor mari in task-uri mai mici este o modalitate eficienta de a munci mai mult si mai repede.

Daca trebuie sa vii cu un plan de marketing pentru un client, imparte-ti proiectul in mini-proiete (finalizarea cercetarii legate de client sau o lista cu exemple asemanatoare).

3. Fiecare angajat este diferit, insa planificarea zilnica si setarea de obiective functioneza pentru oricine.

Chiar daca nu ai pauze strict planificate, setarea unui program la inceputul fiecarei zile te va ajuta sa nu te lasi distras de diverse evenimente. Iar daca seful tau iti da termene generoase, asta nu inseamna ca nu-l poti surprinde prin finalizarea muncii inainte de deadline.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#concentrat birou, #retele sociale, #facebook munca, #sfaturi birou , #Stiri Locuri de munca