Trei angajatori din top zece inlocuiesc muncitorii cu roboti. Este doar inceputul

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 06:23
1133 citiri
Trei angajatori din top zece inlocuiesc muncitorii cu roboti. Este doar inceputul
Foto: captura The Guardian

Disparitia locurilor de munca in favoarea robotilor nu mai reprezinta doar un subiect de discutii ample. Este un fenomen in plina desfasurare.

Trei dintre cei mai mari angajatori din lume au inlocuit deja o parte semnificativa din personal cu masinarii, noteaza Business Insider.

Producatorul de componente electronice Foxconn, partener al unor companii ca Apple, Google si Amazon, care ocupa locul zece in topul celor mai mari angajatori din lume, a renuntat de curand la 60.000 de oameni in favoarea robotilor. Compania chineza are 1,3 milioane de angajati.

Walmart, al treilea angajator la nivel global, pentru care lucreaza peste 2 milioane de oameni, intentioneaza sa inlocuiasca personalul care se ocupa de inventarul depozitelor cu drone zburatoare, care pot scana kilometri de rafturi intr-un timp mult mai scurt.

Fabricile fara oameni. Marea "invazie" a inceput

In fine, cel mai mare angajator din lume, Departamentul de Aparare al Statelor Unite (cu 3,2 milioane de ...citeste mai departe despre "Trei angajatori din top zece inlocuiesc muncitorii cu roboti. Este doar inceputul" pe Ziare.com

#roboti locuri munca, #angajatori roboti , #Stiri Locuri de munca