Traian Igas taie 550 de lei din salariile politistilor

Joi, 02 Iunie 2011, ora 13:10
1674 citiri
Traian Igas taie 550 de lei din salariile politistilor

Salariile politistilor vor fi reduse cu aproximativ 550 de lei, in conditiile in care Ministerul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a anuntat ca va diminua norma de hrana, de la 720 de lei, la 130 de lei, motivand decizia prin lipsa de fonduri.

Sindicalistii din politie ameninta cu proteste, dupa ce au fost anuntati printr-un document intocmit de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas le este redusa norma de hrana cu aproximativ 550 de lei, masura fiind motivata de lipsa fondurilor.

Liderul Pro Lex, Vasile, Lincu, a declarat ca s-a interesat la Ministerul Administratiei si Internelor in legatura cu aceasta masura si i s-a comunicat ca masura a fost luata pentru ca nu sunt fonduri pentru plata integrala a acestor venituri.

Lincu a facut referire la Legea 69/2010 care prevede ca MAI are obligatia, pentru a se incadra in buget, sa ajusteze sporurile facultative si care nu sunt in cuantum fix, respectiv salariul de merit ti de execelenta.

Liderul sindical a sustinut ca in continuare se vor da aceste salarii de merit si de excelenta.

El a precizat ca un salariu de excelenta inseamna 50% din venitul salarial si este acordat pentru cinci la suta din personal, 90% dintre cei care-l incaseaza fiind sefi.

Vasile Lincu a mai spus ca salariul de merit reprezinta 20 la suta din salariu si este platit pentru 30 la suta din efectiv.

Potrivit lui Lincu, acest salariu de excelenta inseamna un salariu primit de un politist in executie.

El a precizat ca in nota ministerului se arata ca diferenta oprita din norma de hrana va fi data la sfarsitul lunii iunie sau luna viitoare, dar a subliniat ca acest lucru este posibil sa nu se intample pentru ca nu sunt fonduri.

Toti angajatii Ministerului Administratiei si Internelor vor fi afectati de reducerea normei de hrana de la 720 la 130 de lei, venitul lunar al unui angajat urmand sa ajunga la maximum 1.200 de lei.

Liderul Sindicatului Pro Lex, Vasile Lincu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca reducerea normei de hrana, masura dispusa printr-un document emis de Directia Financiara din cadrul MAI si semnat de ministrul Traian Igas, va afecta peste 100.000 de persoane, adica pe toti angajatii ministerului.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
#igas, #politisti, #proteste politisti, #salarii bugetari, #salariu politisti, #traian igas , #Stiri Locuri de munca