Topul tarilor unde au crescut salariile

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 09:16
1588 citiri
Topul tarilor unde au crescut salariile

Companiile europene au marit, la inceputul acestui an, salariile angajatilor cu o medie de 4,4%. In cazul in care nivelul inflatiei va ramane la acelasi nivel cu cel inregistrat in 2010, cele mai multe companii vor renunta la cresterile salariale, cu exceptia a cinci state. In mod paradoxal, Grecia este una dintre ele. 

In Grecia, salariile au inregistrat o crestere reala de 1,7%, in conditiile unei majorari salariale de 4,7% si unei inflatii de 3%. In cazul in care inflatia va ramane la acest nivel, inregistrat anul trecut, si in 2011, atunci statul elen ar putea ocupa prima pozitie in topul tarilor din Europa care au inregistrat cresteri salariale.

Pe urmatoarea pozitie s-ar putea afla Ungaria, unde majorarea salariala este tot de 4,7%, dar nivelul inflatiei se ridica la 4,3%. In aceste conditii, cresterea reala a salariului ar fi de doar 0,4%.

Marea Britanie, cu o crestere salariala de 3,3% si o inflatie de 3%, ar putea inregistra o majorarea a castigului lunar de 0,3% si ar putea ocupa locul al treilea, in clasament.

Romania, unde s-a inregistrat o crestere salariala de 6,1% si un nivel al inflatiei de 6% anul trecut, ar putea prezenta o crestere reala a salariilor in 2011 de doar 0,1%.

Chiar si asa, statul roman ar putea ocupa locul al cincilea in topul statelor care au inregistrat cresteri in mediul privat.

Topul cresterilor salariale a fost calculat de Gandul, pe baza datelor oferite de studiul Mercer.

#salariu, #crestere salariala, #top majorari salariale , #Stiri Locuri de munca