Topul oraselor cu cele mai multe oferte de joburi

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 09:18
1777 citiri
Topul oraselor cu cele mai multe oferte de joburi

Chiar si pe timp de criza, Capitala conduce in topul oraselor cu cele mai multe oportunitati de angajare, fiind urmata de Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov.

Numarul de locuri de munca disponibile in Capitala este de doua ori mai mare fata de numarul de joburi oferite la Cluj, Timisoara, Iasi sau Brasov, informeaza Business Standard.

Conform datelor site-ului eJobs, numarul de joburi disponibile in Capitala depaseste 5.700, dintr-un total de peste 10.500 de joburi. In schimb la Cluj, Timisoara, Iasi si Constanta numarul de locuri disponibile nu depaseste 2.500.

Cele mai multe oferte de joburi pentru Capitala sunt si pe siteul BestJobs, unde numarul de joburi vacante este de peste 2.600.

Pe locul doi este Timisoara, cu peste 700 de pozitii vacante, locul trei este ocupat de Cluj-Napoca cu o oferta similara, iar pe patru si pe cinci se afla orasele Iasi si Brasov, cu peste 600 de locuri de munca disponibile.

In toatea aceste orase cele mai multe joburi disponibile sunt in vanzari si IT.

Reprezentantii Myjob sustin si ei ca cele mai multe locuri de munca sunt in Bucuresti, cele mai multe fiind in vanzari. Adela Rapeanu, communication expert Myjob, spune ca pe langa oameni de vanzari, firmele cauta si consultanti, ingineri si IT-isti.

Numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania a crescut la 30 septembrie cu 19% fata de saptamana anterioara, ajungand la 12.353, arata si datele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

#orase, #joburi, #criza, #angajati, #salariu , #Stiri Locuri de munca