Topul cresterilor salariale in 2009

Joi, 19 Noiembrie 2009, ora 11:27
1554 citiri
Topul cresterilor salariale in 2009

In 2009 s-au inregistrat majorari salariale de pana la 35% in unele domenii de activitate, in ciuda crizei economice care a afectat si Romania, potrivit datelor Institutului National de Statistica. 

Conform informatiilor preluate de Business Standard industria extractiva, farma, energie si sectorul financiar au marcat majorari salariale peste nivelul inflatiei.

"Intermedierile financiare au reprezentat singurul sector din industria financiara unde a fost inregistrata cresterea salariilor, pe fondul incasarii de comisioane la vanzari", a declarat pentru cotidianul citat Daniela Necefor, managing partner in cadrul firmei de consultanta si recrutare Total Business Solutions.

In topul mediilor salariale, pe primul loc se afla industria extractiva (petrol si gaze) 3.600 de lei, urmata de aviatie si sectorul financiar - peste 3.300 de lei.

Cresterea salariala in industria extractiva, in sectorul extractiei minereurilor metalifere, a fost de peste 30% in septembrie 2009.

Este cea mai mare crestere salariala inregistrata in acest an pe piata locala, conform datelor INS.

Per ansamblu, insa, in industria extractiva salariile muncitorilor au crescut cu 5% in aceeasi perioada, mentioneaza cotidianul citat. 

#cresteri, #salariale, #top , #Stiri Locuri de munca