Top 10 motive pentru care e timpul sa-ti dai demisia

Duminica, 15 Martie 2009, ora 12:22
3395 citiri
Top 10 motive pentru care e timpul sa-ti dai demisia

Iata cele mai importante motive pentru care angajatii aleg sa-si dea demisia. Este vorba despre probleme dificil de rezolvat, daca nu chiar imposibil, legate de locul de munca. Trebuie sa iti vezi de interesele personale, de ce este mai bine pentru tine. Jobul iti consuma prea multe ore, din prea multe zile din viata ta pentru a ramane intr-un loc in care nu esti deloc multumit. Daca aceste probleme exista la actualul loc de munca, fa-ti un plan si demisioneaza.

1.    Compania la care lucrezi este in cadere continua, pierde clienti, pierde bani, iar zvonurile anunta falimentul si esecul sigur.

2.    Relatia cu managerul tau este distrusa, fara nici o posibilitate de remediere. Ai cautat ajutor sa imbunatatesti relatia, insa stii ca este prea tarziu pentru a mai recupera ceva. Poate ca nu ai fost demn de incredere, ai lipsit de la serviciu prea multe zile sau poate ca managerul nu este demn de incredere. Oricare ar fi motivul, relatia este irecuperabila.

3.    Situatia vietii tale personale s-a schimbat. Poate ca te-ai casatorit sau ai un copil, iar salariul si beneficiile nu mai reusesc sa-ti acopere nevoile. Trebuie sa mergi mai departe, sa gasesti noi oportunitati pentru a-ti sprijni familia.

4.    Valorile tale personale se afla la polul opus culturii organizationale. Poate ca firma ta adopta egalitarismul, iar tu crezi ca cea mai buna solutie ar fi distribuirea clara a locurilor de parcare pentru angajati. Compania ta face studii anuale cu privire la satisfactia angajatilor, iar tu crezi ca acest lucru este o mare pierdere de vreme. Compania ta este ierarhica si tu vrei sa influentezi fiecare aspect al jobului tau. Indiferent in ce punct este problema, lipsa congruentei cu cultura corporatista iti va distruge atitudinea si moralul la locul de munca, scrie about.com.

5.    Nu te mai simti bine si nu-ti mai place ceea ce faci la serviciu. Indiferent ce anume s-a schimbat, cand de abia iti vine sa te duci la serviciu in fiecare dimineata, este momentul sa-ti schimbi slujba.

6.    Compania prezinta o lipsa de etica. poate ca managerii isi mint clientii cu privire la calitatea produselor sau la ziua de livrare a acestora. Devii constient de faptul ca firma fura informatii de la concurenta. Oricare ar fi problema, nu ramane intr-o organizatie in care simtul etic este inexistent.

7.    Indiferent de motiv, te-ai comportat de-o maniera considerata neadecvata la locul de munca. Ai lipsit prea multe zile de la birou, ti-ai neglijat responsabilitatile, nu ai mentinut un anumit nivel de performanta si/sau ti-ai dezvoltat pur si simplu o reputatie proasta. Aceasta reputatie, odata obtinuta, are prea putine sanse de a se mai schimba vreodata; poti la fel de bine sa-ti dai demisia, cat mai ai timp.

8.    Nu te mai intelegi deloc cu oamenii cu care lucrezi, intr-un mediu care cere lucrul in echipa. Din nou, la un moment dat, motivul ajunge sa nu mai fie important; ia-o de la capat cu un nou job si ai grija sa nu se mai repete aceeasi situatie.

9.    Nivelul de stres la locul de munca este atat de crescut inca iti afecteaza sanatatea fizica si cea psihica, atingand, de asemenea si relatiile cu prietenii si cu familia. Fii atent la simptomele epuizarii, iar daca acestea nu pot fi depasite, mergi mai departe.

10.    Iar motivul numarul 10 pentru care e momentul sa-ti gasesti alt job? Nu te simti provocat, ai nevoie de mai multe responsabilitati si cauti oportunitati care pur si simplu nu exista pentru tine la locul actual de munca. Ai explorat sansele si posibilitatile pe care le ai, iar acestea sunt limitate. Este momentul sa renunti la acest job.

#demisie job companie angajat , #Stiri Locuri de munca