The Sun: Copiii romani sunt platiti cu 1 leu pe ora pentru a asambla jucariile din ouale Kinder

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 10:35
2406 citiri
The Sun: Copiii romani sunt platiti cu 1 leu pe ora pentru a asambla jucariile din ouale Kinder
Foto: Facebook/ Kinder

Jurnalistii The Sun sustin ca familiile sarace de romani muncesc pana la 13 ore pe zi in propriile locuinte pentru a asambla jucariile mici de plastic, care se gasesc in interiorul oualor Kinder.

De asemenea, copii romani cu varste de doar sase ani participa la aceasta munca extenuanta in schimbul unei plati modice, echivalenta cu doar 22 de penny pe ora, adica putin mai mult de un leu. Parintele unor copii implicati in asamblarea de jucarii a declarat ca este vorba de o munca de sclavi.

Pentru fiecare 1.000 de oua asamblate, o familie primeste in jur de 20 de lei romanesti, echivalentul a doar 3,77 de lire sterline.

Produsele sunt ulterior transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei. Intermediarii vand ouale asamblate in schimbul a 80 de penny pe bucata.

"Daca directorii de la Ferrero ar sti ce se intampla in Romania, probabil ca ar avea un atac de cord. ...citeste mai departe despre "The Sun: Copiii romani sunt platiti cu 1 leu pe ora pentru a asambla jucariile din ouale Kinder" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copii romani asamblare jucarii Kinder, #copii romani jucarii oua Kinder, #The Sun copii romani Kinder, #copii romani 22 penny oua Kinder , #Stiri Locuri de munca