Sustinatorii Brexit-ului nu mai vor muncitori romani, bulgari, italieni, spanioli si greci in Marea Britanie

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 16:06
1264 citiri
Sustinatorii Brexit-ului nu mai vor muncitori romani, bulgari, italieni, spanioli si greci in Marea Britanie
Foto: Arhiva Ziare.com

Sustinatorii Brexit-ului nu sunt deranjati doar de romanii si bulgarii care sunt atrasi in Marea Britanie de nivelul scazut al somajului si de beneficiile sociale, ci si de numarul tot mai mare al italienilor, spaniolilor, portughezilor si al grecilor care au plecat din tarile lor incepand din 2009, din cauza recesiunii.

Aceasta migratie va insemna pe termen lung un nivel mai ridicat al cheltuielilor sociale din Marea Britanie si unul mai scazut in tarile din sudul Europei, potrivit Bloomberg, transmite News.ro.

Potrivit Departamentului britanic pentru Munca si Pensii, cele mai multe solicitari pentru asigurari sociale au venit din partea italienilor, 58.653, numar de peste sapte ori mai mare decat totalul anului 2002 si de trei ori peste nivelul din 2008, inainte de declansarea crizei financiare.

Ministrul Culturii, John Whittingdale, i-a cerut premierului David Cameron sa publice date care sa arate amploarea migratiei muncitorilor din UE in Marea Britanie, potrivit unui ...citeste mai departe despre "Sustinatorii Brexit-ului nu mai vor muncitori romani, bulgari, italieni, spanioli si greci in Marea Britanie" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit romani lucreaza Marea Britanie, #Brexit romani Marea Britanie, #romani Marea Britanie , #Stiri Locuri de munca