Studiu: Aproape 9 milioane de romani sunt saraci

Luni, 25 Iunie 2012, ora 09:31
2679 citiri
Studiu: Aproape 9 milioane de romani sunt saraci

Aproape jumatate din populatia Romaniei se afla in situatii de risc de saracie sau excluziune sociala, potrivit unui studiu realizat de Blocul National Sindical (BNS).

Circa 8,89 de milioane de romani se afla in situatii de risc de saracie sau excluziune sociala, ceea ce inseamna 41% din populatie, daca ne raportam la populatia totala din 2002 sau chiar de 46% daca ne raportam la o populatie de circa 19 milioane de persoane, cat arata cu aproximatie datele ultimului recensamant, potrivit studiului "Romania in contextul Agendei UE 2020 - locuri de munca mai multe si mai bune intr-o economie bazata pe cunoastere", realizat de catre BNS.

Romania se situeaza acum pe locul 2 in ce priveste riscul de saracie sau excluziune sociala (dupa Bulgaria, cu 42%), insa va ocupa locul 1 odata ce vor fi facute publice rezultatele oficiale ale recensamantului populatiei. Uniunea Europeana inregistreaza 23%.

Studiul va fi lansat luni, in cadrul unui eveniment la care au fost invitati reprezentanti ai Guvernului, intre care ministrul Muncii, Mariana Campeanu, ai clasei politice, ai institutiilor de invatamant, ai ANOFM, ai Comisiei Europene, ai Fondului Monetar International si ai Bancii Mondiale.

Concluzia generala a studiului este ca Romania se afla departe de tintele asumate pentru unele domenii cheie precum cercetare si dezvoltare, educatie, rata angajarii sau reducerea saraciei, iar unele dintre datele statistice sunt cel putin ingrijoratoare.

#Romania locuri munca, #Romania saracie populatie, #Romania rata somaj , #Stiri Locuri de munca