Studentii raman fara locuri cu taxa la universitatile de stat

Marti, 28 Iunie 2011, ora 12:14
1607 citiri
Studentii raman fara locuri cu taxa la universitatile de stat

Locurile cu taxa la universitatile de stat vor fi eliminate, potrivit unui priect de lege aprobat tact de Camera Deputatilor. Actul normativ modifica legea 1/2011 a educatiei nationale si prevede ca in institutiile de invatamant superior de stat invatamantul este gratuit pentru cifra de scolarizare aprobata anual de Guvern, informeaza Mediafax.

Proiectul mentioneaza ca, in institutiile de invatamant superior particular, invatamantul este cu taxa, cuantumul acesteia fiind stabilit de Consiliul de Administratie sau de Senatul universitar, conform prevederilor Cartei universitare.

Propunerea legislativa mai prevede ca raportul dintre numarul studentilor scolarizati intr-o promotie, la un program de studiu, si cel al cadrelor didactice titulare nu poate fi mai mare de 40 la 1, atat la universitatile de stat, cat si la cele particulare.

Camera Deputatilor a adoptat tacit acest proiect de lege deoarece termenul de 22 iunie stabilit pentru dezbatere si vot final a fost depasit.

Senatul este, insa, forul decizional, senatorii urmand sa se pronunte in sesiunea legislativa din toamna asupra acestei propuneri legislative. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#studenti, # locuri cu taxa, # universitati de stat, # taxa, # stat , #Stiri Locuri de munca