Studentii inscrisi la Work and Travel protesteaza: Salariile din SUA, prea mici!

Joi, 18 August 2011, ora 16:52
1644 citiri
Studentii inscrisi la Work and Travel protesteaza: Salariile din SUA, prea mici!

Studenti din tari ca China, Nigeria, Romania si Ucraina au venit in Statele Unite printr-un program infiintat de Departamentul de Stat care le permite sa lucreze timp de doua luni si apoi sa calatoreasca in Statele Unite. Ei sustin ca se asteptau sa isi exerseze engleza, sa faca ceva bani si sa afle cum este viata in Statele Unite, potrivit Mediafax.

Aproximativ 400 de studenti au fost trimisi sa munceasca la ridicat cutii grele si impachetat dulciuri Reese, Kit-Kats si Almond Joys la o linie de productie rapida, multi dintre ei fiind nevoiti sa faca ture de noapte.

Dupa deducerea taxelor asociate programului si pentru chirie, stundetii sustin ca multi dintre ei nu castiga nici pe departe suficienti bani pentru a-si acoperi cheltuielile efectuate in tarile de origine pentru obtinerea vizelor.

In plus, experienta lor in societatea americana a fost foarte diferita fata de ce se asteptau. "Nu exista niciun schimb cultural, niciunul", a declarat Zhao Huijiao, in varsta de 20 de ani, student la relatii internationale si originar din Dalien, China. "Este doar munca, munca mai rapida, munca", a adaugat el.

In fiecare vara, Departamentul de Stat aduce cateva mii de studenti straini in Statele Unite in cadrul programului international Work and Travel. De-a lungul anilor, programul le-a oferit unor studenti din tari indepartate sansa de a fi inclusi in societatea americana de zi cu zi si de a-si face prieteni.

Dar in ultimii ani, programul si-a atras critici din partea studentilor in legatura cu salariile mici si conditiile de munca neasteptat de dificile. Protestul de la fabrica Palmyra este insa prima data cand studentii straini au declansat o greva pentru a protesta fata de angajator.

John Fleming, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, a declarat ca oficialii stiu de protestul studentilor si au trimis reprezentanti la Hershey, unde isi are sediul compania de dulciuri, pentru a investiga situatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#work and travel, #salarii sua, #program work and travel, #loc munca sua , #Stiri Locuri de munca