Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Studentii care pleaca la munca in SUA aduc in tara 35 de milioane de dolari anual

Studentii care pleaca la munca in SUA aduc in tara 35 de milioane de dolari anual
Studentii care au plecat in Statele Unite prin programul Work and Travel au adus in tara 35 de milioane de dolari anual, fiecare castigand, in medie 5.000 de dolari, pe perioada vacantei de vara, se arata intr-un comunicat al American Experience. Jucatorii din domeniu spun ca numarul studentilor care vor pleca in Statele Unite prin acest program va creste cu jumatate in 2008.

In 2007 s-au inscris in acest program 7.500 de studenti, cu 45% mai multi decat in 2006.

Piata de Work and Travel in Romania se ridica la 2 milioane de dolari anual. Pentru 2008, Mihai Paun mai adauga:

"Estimam o crestere pentru 2008 de aproximativ 50% in domeniul programelor de schimb cultural, in special pe Work and Travel. Acest lucru este cu atat mai realizabil cu cat am reusit crearea unei forme speciale de creditare pentru studentii care doresc sa se inscrie in program, dar nu isi pot acoperi costurile integral. Acum, cu problema cheltuielilor initiale eliminata, orice student care doreste o experienta de viata, poate participa la acest program - o vara in Statele Unite, exact ca un american", spune Mihai Paun, General Manager American Experience Romania.

Programul Work and Travel a luat nastere in anii '60, in Romania devenind activ si popular incepand cu anul 2000. Work and Travel se adreseaza studentilor, masteranzilor si doctoranzilor la zi si se desfasoara pe timpul vacantei de vara. Numarul studentilor romani reprezinta 5% din totalul celor care participa la acest program.

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 932 ori