Parintii vor fi incurajati sa revina la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului. Guvernul a aprobat majorarea stimulentului de reinsertie la 1.500 de lei VIDEO

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 16:29
770 citiri
Parintii vor fi incurajati sa revina la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului. Guvernul a aprobat majorarea stimulentului de reinsertie la 1.500 de lei VIDEO
Copilul mic se joaca pe covor FOTO Pixabay.com

Parintii vor fi incurajati sa revina la munca pana la incheierea concediului de crestere a copilului. Stimulentul de reinsertie va fi de 1.500 de lei, a anuntat miercuri, ministrul Muncii, Raluca Turcan.

UPDATE. Guvernul a aprobat majorarea stimulentului de reinsertie de la 650 la 1.500 de lei. Anuntul a fost facut de ministrul Muncii Raluca Turcan, la finalul sedintei de Guvern.

"Parintii aflati in concediu de crestere a copilului primesc un stimulent de 1.500 de lei, daca aleg sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de 6 luni a copilului.Se mentine stimulentul de 650 de lei pentru parintii care se intorc la munca pana la implinirea varstei de doi ani a copilului", a spus Raluca Turcan.

"Cifrele pe fond n-arata bine: avem o crestere a numarului de persoane care intra in pensie, avem o scadere a natalitatii, avem niste semnale de crestere a somajului, pentru ca se resimt efectele pandemiei.

Nu am stat degeaba. In momentul in care vazut aceasta analiza, am venit cu un proiect care, probabil in doua saptamani, va fi adoptat in Guvern si anume de crestere a vietii active pentru cei care au ajuns la varsta de pensionare. Maine (miercuri, 7 aprilie 2021 - n. r.) in sedinta de Guvern va fi adoptata o ordonanta prin care stimulam parintii sa se intoarca la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului, primind un stimulent de reinsertie de 1.500 de lei pe toata durata cat ar fi beneficiat de concediu pentru cresterea copilului.

In perioada urmatoare va fi inca un set de masuri active prin care persoane care de afla in sisteme de dependenta fata de stat (somaj sau ajutor social) sa primeasca niste impulsuri sa intre in viata activa", a mentionat Turcan.

Conform datelor ministrului Muncii, la ora actuala, in Romania, din totalul celor patru milioane de pensionari, peste 200.000 opteaza sa munceasca in continuare dupa momentul iesirii la pensie.

"Chiar daca avem 4 milioane de pensionari in sistemul public, 107.000 de pensionari anticipat cu penalizare sau fara penalizare, plus aproximativ 900.000 de beneficiari de pensie de invaliditate sau de urmas, 230.000 opteaza sa lucreze dupa momentul pensionarii.

Cred ca se raporteaza la varianta de varsta de pensionare oarecum ca la un beneficiu pe care il au si nu ca la un moment in care viata activa se incheie si dupa aceea beneficiezi de drepturile in urma unei vieti de munca. Aici provocarea noastra este, inca din prima secunda, sa crestem si sa impulsionam viata activa" ...citeste mai departe despre "Parintii vor fi incurajati sa revina la munca pana la implinirea varstei de sase luni a copilului. Guvernul a aprobat majorarea stimulentului de reinsertie la 1.500 de lei VIDEO" pe Ziare.com

#stimulent de reinsertie, #concediu crestere copil, #reintoarcere la serviciu , #Stiri Locuri de munca