Stapaneste arta persuasiunii, daca vrei sa te angajezi

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 11:18
3110 citiri
Stapaneste arta persuasiunii, daca vrei sa te angajezi

Persuasiunea este o adevarata arta, esentiala pentru cei care isi cauta un job si care se folosesc de abilitatile oratorice pentru a-i convinge pe angajatori ca merita jobul ravnit de atatia candidati, sunt de parere expertii in HR citati de Monster.com. 

Iata cateva tehnici de persuasiune pe care le poti folosi pentru a aduce opinia intervievatorului in favoarea ta.

Capacitatea de a placea oameni

Trebuie sa ii privesti pe intervievatori ca pe niste oameni obisnuiti, care se simt bine atunci cand sunt placuti de cei din jur.

In aceasta etapa este esentiala capacitatea de auto convingere ca iti place cu adevarat o anumita persoana, spun specialistii.

Odata ce te-ai convins ca iti plac oamenii din jur, intervine reciprocitatea, benefica in relatia intervievator-candidat.

Documenteaza-te despre persoana cu care urmeaza sa te intalnesti si afla daca exista realizari pe baza carora sa lansezi comentarii pozitive.

Cu cat inveti sa apreciezi verbal persoana cu care porti discutia, cu atat mai persuasiv devii in fata acesteia, spun specialistii.

Fii atent la comportamentul intervievatorului

Acorda atentie modului in care vorbeste, in care se comporta si chiar la pozitia corpului pe care o adopta si imita-le cat mai subtil, iar intervievatorul se va simti in largul lui alaturi de tine.

Limbajul folosit in CV trebuie sa fie de asemenea identic cu cel utilizat in fisa postului.

Deprinde “arta” strangerii de mana

Strangerea de mana trebuie sa fie ferma, sa dureze cateva secunde iar contactul vizual este foarte important in acest moment.

Exerseaza strangerea de mana pana esti sigur ca ai dobandit tehnica cea mai buna, spun expertii.

Foloseste un limbaj activ

Descrie clar contextul in care ai obtinut anumite rezultate si foloseste-te de cifre pentru a cuantifica realizarile, pentru a fi cat mai persuasiv.

Accepta un pahar cu apa

Daca intervievatorul te invita sa servesti ceva de baut, specialistii te sfatuiesc sa ceri un pahar cu apa si sa multumesti pentru el.

Oamenilor le place sa se simta utili, insa nu trebuie sa exagerezi cu cerintele.

Un pahar cu apa ii va face sa se simta bine fara sa depuna efort facand o cafea sau un ceai pentru tine.

Alege propozitii care sa ramana in mintea intervievatorului

Gaseste modalitati prin care sa introduci fraze concise, atent gandite care sa contina cifre asociate cu rezultate relevante pentru activitatea ta.

Invata sa pastrezi linistea

Multi angajatori se folosesc de liniste pentru a-si exercita puterea, spun specialistii.

In momentul in care iti termini propozitia, ei pot astepta ceva timp inainte de a incepe sa vorbeasca.

Candidatii mai emotionati pot cadea in aceasta “capcana” si pot sfarsi prin a spune lucruri pe care nu intentionau sa le spuna.

Exercitiul inainte de interviu te va ajuta sa iti pregatesti raspunsuri amanuntite la intrebari obisnuite.

In momentul in care ai terminat, poti zambi prietenos si poti intreba daca raspunsul tau a fost suficient de explicit, te sfatuiesc expertii.

Evita acele ezitari sonore intre cuvinte iar daca esti nevoit sa te gandesti mai mult timp pentru un raspuns, priveste in jos.

Privirea in jos este una ganditoare, insa privirea in sus te va face sa pari ca incerci sa fabrici raspunsuri pe moment.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajare, #arta, #intervi, #job, #persuasiune , #Stiri Locuri de munca