Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Spania va elimina viza pentru muncitorii romani

Spania va elimina viza pentru muncitorii romani
Autoritatile spaniole vor modifica legislatia in domeniul muncii, urmand sa elimine viza pentru lucratorii romani, care vor avea nevoie numai de permisul de munca, a anuntat luni, la un seminar despre migratie, ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu.

Ambasada Spaniei la Bucuresti a informat, la inceputul acestui an, Departamentul pentru
Munca in Strainatate din cadrul MMSSF ca cetatenii romanii care vor sa munceasca in Spania pentru o perioada mai mare de sase luni vor avea nevoie de viza, iar obtinerea acesteia este gratuita.

In perioada 18 - 20 ianuarie, Barbu a participat la Berlin la reuniunea informala a ministrilor ocuparii si afacerilor sociale, organizata in cadrul presedintiei germane a Consiliului Uniunii Europene, prilej cu care a discutat aceste aspecte cu omologul sau spaniol.

"Mi-a comunicat ca cetatenii romani vor avea acelasi tratament ca si cetatenii UE. Va fi nevoie de permis de munca si nu de altceva", a afirmat ministrul Gheorghe Barbu, care a precizat ca aceste aspecte vor fi clarificate de modificarile legislative care vor fi adoptate de autoritatile spaniole.

In contextul preocuparilor Uniunii Europene privind evolutia demografica la nivel european si transformarii acesteia din provocare in oportunitate, discutiile s-au axat pe problematica ocuparii forteide munca si identificarii de solutii si masuri care sa conduca la cresterea atractivitatii muncii si dezvoltarea muncii de calitate.

Aceasta este prima intalnire a ministrilor ocuparii si afacerilor sociale din Uniunea Europeana la care Romania participa in calitate de stat membru cu drepturi si obligatii depline.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1009 ori